Bel ons! 088 - 712 9000

Bel direct 088 - 712 9000

Welkom op het Skala blog!

 

Lees hier onze blogs over o.a. huishoudelijke apparaten, huren, energiezuinigheid en besparen. Ook geven we je advies waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe televisie, wasmachine of koelkast. Je leest het hier!

Dé 5 tips om goedkoper te wassen

28-09-17 17:05

Wassen is niet alleen een saaie klus waar eigenlijk iedereen tegenop kijkt, het kost ook nog eens geld. Je kunt wassen nét dat beetje leuker maken door het goedkoper te maken. Want geld overhouden voor de leukere dingen in het leven willen we allemaal wel. Daarom geven wij je dé 5 tips om wassen goedkoper (en dus ook leuker) te maken.

Tip 1: De ouderwetse waslijn

Je was laten drogen op een waslijn is een prima methode en bespaart een hoop geld. Het kost natuurlijk wel ietsje meer tijd en ruimte, maar ach, wie heeft er nu last van een wasrekje op de zolderkamer of die sportkamer die je eigenlijk toch nooit gebruikt? Zet een goed centrifugeprogramma aan en de was is sneller droog!

Tip 2: Gebruik een goede droger

Gebruik je toch liever een droger? Gebruik dan het juiste apparaat, want goedkope wasdrogers hebben vaak hoge energiekosten. Dit kun je zien aan het energielabel dat erop zit. Zo verbruikt een warmtepompdroger met energielabel A++ een derde van een wasdroger met energielabel B. Door een wat energiezuinigere (en duurdere) droger aan te schaffen, bespaar je op den duur een hoop geld! In de afbeelding hieronder zie je hoeveel je in 12 jaar bespaard met het juiste energielabel. Zelfs als je meer betaalt voor de machine, dan ben je flink wat goedkoper uit! En wist je al dat je bij Skala ook een wasdroger kan huren?

Tip 3: Spaar je was op

Zet de wasmachine niet aan voor een paar kledingstukken! Op het moment dat je twee maal per week wast met een volle trommel bespaar je al € 10 tot € 30 per jaar ten opzichte van vier maal een halve trommel. Tel uit je winst!

Tip 4: Was op een lage temperatuur

Hoe warmer je wast, hoe hoger de kosten. Het goede nieuws? Om de was schoon te krijgen hoef je niet per se heel warm te wassen. Een wasje op 60°C kost bijna 2 keer zoveel als een wasje op 40°C. Nog lagere temperaturen kunnen ook prima werken. Met een programma op 20°C verwijder je bijvoorbeeld geurtjes en stof. Bij een programma van 30°C of 40°C verwijder je bijna alle vlekken. Alleen kleding waarbij hygiëne heel belangrijk is, bijvoorbeeld als je buikgriep hebt, moet je op 60°C wassen.

Tip 5: Benut alle programma’s

De meeste nieuwe wasmachines hebben een ecoprogramma in het systeem zitten. Met zo’n programma was je op een lagere temperatuur en dus verbruik je minder. Dit kan oplopen top 25 cent per wasbeurt. De ecoprogramma’s verbruiken minder stroom en water, maar kosten vaak dubbel zo veel tijd dan een normaal programma. Extra voordeel: de was wordt vaak nog mooier met een ecoprogramma dan in het normale wasprogramma.

Met deze tips ga je geld overhouden om leukere dingen mee te doen dan wassen! Meer van deze handige tips lezen? Dat kan op ons Skala blog.

Geplaatst in Nieuws door

skala BV

Post Comments

Verstuur reactie* Verplichte velden

© Copyright Skala.nl 2018. Alle rechten voorbehouden
×

Bedankt voor je inschrijving bij Skala.nl. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail.