Onderhoudstips voor jouw wasdroger!

Onderhoudstips voor jouw wasdroger!

 

Met onderhoud zorg je ervoor dat je een wasdroger optimaal kan blijven gebruiken. We hebben daarom een aantal handige was tips & tricks voor je klaar staan! Zo blijven je kleren langer mooi én zijn ze altijd goed droog. Daarnaast bespaar je met deze tips flink wat energie en dus geld!

Schoonmaken wasdroger

 Maak de filters van de wasdroger na ieder programma goed schoon, om stofophoping te voorkomen.

 Spoel bij een condensdroger om de paar maanden de condensor af met een water. De condensor bevindt zich aan de onderkant van de wasdroger.

✓ Zuig bij een warmtepompdroger om de paar maanden de condensor schoon met een stofzuigerborstel.

✓ Reinig om de paar maanden de trommel met een warm sopje en een doekje. Zo blijft de machine lekker fris!

Energie besparen met je wasdroger

✓ Laat je wasmachine op een hoge centrifugesnelheid draaien, bijvoorbeeld 1400 of 1600 toeren. Je wasgoed is dan minder nat en hoeft daardoor minder lang de wasdroger in. Dit scheelt tijd én geld. Een win-win situatie dus!


Zo droog je het veiligst!

✓ Sluit alle knopen en ritsen van kleding. Droog daarnaast spijkerbroeken niet tegelijkertijd met kwetsbaar wasgoed. De meeste schade aan kleding ontstaat door de wrijving van het ene kledingstuk tegen het andere.

✓ Let altijd goed op het maximale vulgewicht. Een overvolle trommel zorgt er niet alleen voor dat je wasgoed minder goed droog wordt, maar kan de wasdroger ook beschadigen.

Kunnen wij je verder nog helpen?

Heb je andere vragen over het gebruik van je droger? Onze specialisten helpen je graag verder. Neem hiervoor contact met ons op, of bekijk ons uitgebreide aanbod wasdrogers.