Waarom leasen? Nieuwste model én alles-in-1-service!

Heb je wel eens nagedacht over het leasen van producten? Leasen heeft vele voordelen ten opzichte van kopen. In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat is leasen?  

Ten eerste is het goed om te weten wat leasen nu precies is. Leasen is het lenen van een apparaat van een organisatie. Het verschil tussen kopen en leasen is dat de aanbieder eigenaar blijft van het product.

De voordelen van leasen

Leasen heeft 4 grote voordelen: niet direct een grote aanschafprijs, alles in een service, het nieuwste model en beter kostenbeheer.

1. Geen grote aanschaf in één keer

Een groot voordeel van leasen is dat je niet in één keer een grote aanschaf hoeft te doen. Zo heb je wel het nieuwste van het nieuwste in huis, voor een relatief klein bedrag per maand.  

2. Alles-in-1-service

Een ander groot voordeel van leasen is de extra service die je bij veel bedrijven krijgt. Indien er problemen zijn met het geleasede product of dienst wordt dit vaak kosteloos verholpen door de aanbieder.

3. Nieuwste model

Het nieuwste model televisie met alle snufjes? Of een mobiel met een hypermoderne camera? Deze nieuwe collecties zijn vaak aardig aan de prijs. Bij het leasen van producten krijg je de nieuwste collecties,

4. Beter kostenbeheer

Aangezien je bij het leasen van producten een maandelijks bedrag betaald voor het gebruiken van van dienst of het product, weet je precies wat je maandelijkse kosten zijn. Onverwachtse kosten zoals onderhouds- en reparatiekosten zijn meestal geregeld door de aanbieder. 

Kortom, waarom leasen?

Naast de bovenstaande vier voordelen is het ook nog een belangrijke afweging of je zelf liever producten bezit of niet. Hoe lang ben je van plan om het product te gaan gebruiken? Meestal komt er na twee jaar weer iets nieuws op de markt waar je aandacht naar uitgaat. Je zal bijvoorbeeld dan net maar uitgekeken zijn op dat ene product waar je destijds zoveel voor betaald hebt. Met het leasen van een product heb je hier vaak geen last van. In dit geval beëindig je het leasecontract of je past het leasecontract aan, waardoor je nog steeds de beschikking hebt over de nieuwste producten in de markt.