Hoe ontkalk je een vaatwasser?

Je vaatwasser ontkalken, een van die klusjes die eens in de zoveel tijd toch even moet gebeuren. Maar hoe zat dit ook alweer? Of misschien is het wel de eerste keer dat je dit doet! Skala is er om je te helpen en zal in dit bericht precies vertellen hoe je je vaatwasser ontkalkt.

Waarom is ontkalken belangrijk?

In water zit kalk, op sommige plekken in Nederland meer als andere. Dit is eigenlijk bijna nooit een probleem, maar kalk kan zich gaan ophopen na een tijdje. Een dun laagje is al snel een dik plakkaat en dit is erg slecht voor al je machines, bijvoorbeeld de vaatwasser. Als je te lang wacht met ontkalken kan je vaatwasser zelfs kapotgaan.

Hoe vaak moet je ontkalken?

Over het algemeen is 1 à 2 keer per jaar voldoende als we spreken over het ontkalken van je vaatwasser. Echter verschilt de hoeveelheid kalk in elk gebied en kan het dus zomaar voorkomen dat er na 3 maanden alweer veel kalk zichtbaar is in je machine. In dit geval is het dus zeker aan te raden vaker te ontkalken.

De vaatwasser ontkalken

  1. Zorg dat je vaatwasser leeg is
  2. Zet een intensief programma aan (minstens 60 graden) zonder afwasmiddel
  3. Zet het programma na 30 minuten op pauze
  4. Verspreid je ontkalkingsmiddel over de onderkant van je vaatwasser
  5. Start het programma opnieuw en laat hem deze keer helemaal draaien
  6. Klaar, een ontkalkte vaatwasser!

Vaatwasser leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe vaatwasser een grote investering is. Daarom kan je bij Skala.nl een vaatwasser leasen van het topmerk Bosch. Jouw nieuwe vaatwasser wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je vaatwasser gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw vaatwasser na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van vaatwassers.