Hoe ontvet je je vaatwasser?

Vetresten die achterblijven in je vaatwasser zijn natuurlijk niet fijn, het is vreselijk slecht voor je filters en het kan ervoor zorgen dat je vaat vies blijft na het afwassen. Skala geeft je een aantal tips over hoe je het beste je vaatwasser kan ontvetten.

Vaatwasser ontvetten

  1. Haal je vaatwasser leeg
  2. Draai een zo heet mogelijk programma
  3. Stop het programma na 20 minuten en open je vaatwasser
  4. Giet je ontvettingsmiddel over de bodem van je vaatwasser
  5. Laat het programma verder draaien tot het einde

Vaatwasser schoonhouden

Naast het ontvetten van je vaatwasser is het erg belangrijk dat je je vaatwasser goed schoonhoudt, zo voorkom je dat je vaatwasser snel weer vet wordt. Spoel de filters regelmatig af, prik de gaatjes van de sproeiarmen door als deze gevuld zijn met kalk en poets het deurrubber om vieze vaat na het wassen te voorkomen.

Vette vaatwasser voorkomen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je vaatwasser hopelijk niet te snel ontvet hoeft te worden. Het is ten eerste verstandig om één keer in de twee weken een heet programma te draaien, hiermee worden veel vetresten al weggespoeld en zal het zich minder snel opstapelen. Ook helpt het heel erg om servies wat veel resten vet erop heeft eerst even af te nemen met een stukje keukenrol voordat je deze in de vaatwasser zet. Voorspoelen is vaak niet nodig, aangezien dit ook weer water en energie verbruikt. Het kan ook helpen de vaatwasser niet te vol te doen, zo kan alles goed schoongespoeld worden. Enkele vaatwassers hebben een reinigingsprogramma die je aan kan zetten als de vaatwasser leeg is. Als jouw vaatwasser dit heeft kun je dit regelmatig doen om de vaatwasser schoon en in goede staat te houden.

Vaatwasser leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe vaatwasser een grote investering is. Daarom kan je bij Skala.nl een vaatwasser leasen van het topmerk Bosch. Jouw nieuwe vaatwasser wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je vaatwasser gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw vaatwasser na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van vaatwassers.