Hoe verwijder je pluisjes uit je wasdroger?

Na het drogen van de was in de wasdroger kan je wel eens pluisjes op de was of in de droogtrommel tegenkomen. Daarom lees je hier hoe je pluisjes verwijdert uit je wasdroger. Daarnaast beantwoorden we ook de vraag “Waar komt stof in de droger vandaan?”

Waar komt stof in de droger vandaan?

Voordat we het gaan hebben over het verwijderen van pluisjes in de wasdroger gaan we eerst de vraag beantwoorden “Waar komt stof in de droger vandaan?”. Het stof dat zich voor het grootste gedeelte verzamelt in de pluizenfilter van de wasdroger, is een verzameling van alle pluisjes die van de was afkomen tijdens het drogen. In de wasdroger slijt je was namelijk, door deze slijtage komen er dus pluisjes vrij. Deze pluisjes komen vervolgens in de pluizenfilter allemaal bij elkaar en vormen op deze manier een stoflaagje in de filter. Als deze filter te vol zit kan het dus zijn dat de pluisjes in de droogtrommel blijven zitten.

Veel stof in droger

Als je stof in je wasdrogertrommel ziet liggen is het belangrijk dat je deze verwijdert. Stof in de droger kan je het beste verwijderen met behulp van een doek met heet water. Om te voorkomen dat veel stof zich in de droger verzamelt is het belangrijk dat je na elke droogbeurt het pluizenfilter schoonmaakt. Als eerste verwijder je met je hand de grote stofdelen. Daarnaast is het slim om ook het pluizenfilter schoon te maken met behulp van een doek met heet water. Vergeet ook niet om regelmatig (minimaal 1x per maand) de ruimte waarin de filter zit schoon te maken. Om deze ruimte schoon te maken kan je het beste de stofzuiger gebruiken met een geschikt borsteltje. Heb je deze niet? Maak dan ook deze ruimte schoon met een doek met warm water.

Waarom is het verwijderen van stof uit de droger belangrijk?

Naast dat het vervelend is dat pluisjes zich verzamelen in de droger, is het ook nog eens gevaarlijk. Deze pluisjes zijn namelijk zeer licht ontvlambaar. Dit betekent dus dat bij een klein vonkje door bijvoorbeeld een storing je droger al in brand kan staan. Het is daarom extra belangrijk dat je er altijd voor zorgt, dat je een werkende pluizenfilter in je droger hebt zitten.

Wasdroger leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je een wasdroger huren van onder andere de topmerken Bosch en Samsung. Deze drogers huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe wasdroger gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht de droger gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasdroger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen voor een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

Heb je nog vragen over welke wasdroger het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van drogers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.