Omruilen en huurtermijnen

Hoelang kan ik een apparaat huren?

Je huurt een apparaat voor 3, 5 of 7 jaar. Afhankelijk van het product kan een gewenste huurtermijn worden geselecteerd. Zo kan je witgoed voor 5 of 7 jaar huren. Computers en laptops huur je bij Skala.nl voor 3 jaar. TV’s huur je voor 3 of 5 jaar. Ongeacht de huurtermijn is het bij Skala.nl mogelijk om de gehuurde apparatuur na verloop van drie vijfde deel van de overeengekomen looptijd om te ruilen voor een nieuwer model, zo blijf je “up-to-date” met de technische ontwikkelingen.

Let op! Als je de huurovereenkomst wilt beëindigen, dan moet je dit uiterlijk een maand voor het einde van de overeenkomst schriftelijk doorgeven. Na de overeengekomen looptijd heb je een opzegtermijn van 1 maand. 

Wat gebeurt er aan het einde van de minimale huurperiode?
Dan heb je keuze uit vier mogelijkheden:

  • Je kunt het apparaat teruggeven en de huurovereenkomst beëindigen;
  • Je kunt het apparaat blijven huren, maar dan voor een lagere prijs;
  • Je hebt de optie het apparaat te kopen. De prijs hiervoor kan je bij de klantenservice opvragen;
  • Je kunt het apparaat omruilen voor een ander model of type;

Hoe werkt omruilen?

Ongeacht de huurtermijn is het bij Skala.nl mogelijk om de gehuurde apparatuur na verloop van drie vijfde deel van de overeengekomen looptijd om te ruilen voor een nieuwer model. Huur je een TV voor bijvoorbeeld 5 jaar dan mag je na 3 jaar de nieuwste TV al uitkiezen. Op deze manier blijf je “up-to-date” met de technische ontwikkelingen en heb je altijd het nieuwste van het nieuwste in huis. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je na 3 jaar geen nieuwe TV meer nodig hebt maar liever een wasmachine wilt, ook dit is mogelijk bij Skala.nl. Heb je nou nog vragen over omruilen, wil je advies over welk product je moet kiezen of ben je benieuwd naar jouw opties? Neem dan eens contact op met onze klantenservice, we zijn er om je te helpen!

Bel 088 - 712 9000 (ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00)