Mijn droger droogt niet goed. Hoe komt dat?

Stel je voor je hebt vanavond een feestje, maar jouw favoriete outfit die je vanavond aan wilt moet nog in de was. Niks is dan zo vervelend als een wasdroger die jouw outfit niet goed droogt. Daarom lees je hier 3 tips die je helpen te voorkomen dat je was niet goed droog uit de wasdroger komt.

Tip 1: Kies het juiste droogprogramma

Als eerste is het belangrijk dat je het juiste programma kiest. Elke type was heeft namelijk een andere droogtijd. Let daarom ook altijd goed op welke type was je bij elkaar in de droger doet. Doe je namelijk stoffen bij elkaar met verschillende droogtijden, dan kan het zijn dat de was niet goed droog wordt.

Tip 2: Houd je aan het vulgewicht van de wasdroger

Doe je dit niet dan kan de warme lucht slechter door de was heen geblazen worden. Dit zorgt ervoor dat de was niet goed droog wordt en de wasdroger er langer over doet om de was te drogen. Het is daarom aan te raden om altijd 10% van de droogtrommel niet te vullen.

Extra tip: Maak gebruik van wasdrogerballen. Door het gebruik van deze balletjes zorg je ervoor dat de warme lucht beter door de was heen gaat. Hierdoor is je was sneller en beter droog.

Tip 3: Maak regelmatig de condensor, filter, sensor schoon

Door de condensor en filter schoon te houden zorg je ervoor dat de droger het vocht goed kan blijven opnemen. Het is aan te raden om de filter van jouw wasdroger na elke droogbeurt stof vrij te maken. De condensor van jouw wasdroger hoef je echter maar om de 2/3 maanden schoon te maken. De condensor van een wasdroger zit linksonder in de droger achter de klep verstopt. Hoe je de condensor schoonmaakt is afhankelijk van het type droger dat jij hebt. Heb je een condensdroger? Dan spoel je condensor af onder de kraan. Heb je een warmtepompdroger? Dan maak je de condensor schoon door deze schoon te zuigen met een stofzuigerborstel.

LET OP: Sommige warmtepompdrogers hebben een zelfreinigende condensor, deze hoef je dus zelf niet schoon te maken. Weet je niet of jouw droger een zelfreinigende condensor heeft? Controleer dan altijd eerst de handleiding.

De sensor van de wasdroger meet de hoeveelheid vocht in de was. Om ervoor te zorgen dat de sensor het goed blijft doen is het aan te raden om de sensor elke maand schoon te maken met een vochtige doek. De sensor van jouw droger vind je meestal aan de voorkant van de droogtrommel. Kan je de sensor niet vinden? Controleer dan de handleiding van jouw wasdroger voor de locatie van de sensor.

Droger huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl bieden we drogers aan van de topmerken Bosch en  LG. Deze wasdrogers huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe droger gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur en mocht je wasdroger gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw droger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kan jij altijd zonder zorgen blijven genieten van een droger met de nieuwste functies.

Heb je nog vragen over welke wasdroger het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van wasdrogers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.