Waarom wordt mijn droger niet warm?

Op een regenachtige koude dag is het fijn om een wasdroger in huis te hebben. Zo kan jij er namelijk voor zorgen dat jouw was weer op tijd droog is. Een wasdroger droogt jouw was door warme lucht door de was heen te blazen. Maar wat moet je doen als de wasdroger niet warm wordt? Deze vraag gaan wij speciaal voor jou hieronder beantwoorden.

Wasdroger wordt niet warm

Een droger die niet warm wordt kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Hieronder lees je 5 tips die er voor kunnen zorgen dat je droger weer op de juiste temperatuur komt:

  1. Kijk of de droger een foutcode weergeeft op het scherm van de wasdroger. Als een wasdroger een foutcode weergeeft kan je in de handleiding of op internet vinden, hoe je deze foutcode kan oplossen.
  2. Zorg dat de droger in een ruimte staat met de juiste omgevingstemperatuur. Een wasdroger moet in een ruimte staan die tussen de 5 en 35 graden Celsius is. Staat de droger in een warmere of koudere ruimte, dan zou dit ervoor kunnen zorgen dat de wasdroger niet goed werkt.
  3. Check of de filters van jouw wasdroger schoon zijn. Mocht je erachter komen dat je filters niet goed schoon zijn? Lees dan de blog: Mijn droger droogt niet goed. Hoe komt dat? Hier leggen wij jou namelijk uit hoe je de filters van je wasdroger schoon kan maken.
  4. Reset indien mogelijk de thermostaat van de wasdroger. De thermostaat van de wasdroger zit achter de achterklep verstopt. Zie je een rood knopje zitten op de thermostaat? Dan moet je deze indrukken om de thermostaat te resetten. Zie je geen rood knopje? Dan heeft jouw wasdroger geen mogelijkheid om de thermostaat te resetten.
  5. Als jouw wasdroger een luchtafvoerslang heeft controleer dan of deze schoon is. Een schone luchtafvoerslang is belangrijk, omdat op deze manier de lucht vanuit de droger makkelijk naar buiten kan.

Mochten deze tips het probleem niet verhelpen, dan is het aan te raden om een monteur in te schakelen. Wist je dat: Als je bij Skala.nl een wasdroger huurt, dat een monteur de volgende werkdag al bij je op de stoep staat als je de storing voor 12 uur middags meldt.

Wasdroger leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je voor een lage prijs per maand een droger huren van onder andere de bekende merken Samsung en Whirlpool. Na jouw aanvraag zal een van onze vriendelijke klantenservice medewerkers contact met je opnemen om de bestelling af te ronden. Nadat de bestelling voltooid is zal een van onze monteurs jouw nieuwe wasdroger gratis bij jou thuis komen bezorgen en installeren. Bij Skala.nl vinden we het daarnaast ook belangrijk dat apparaten een tweede leven krijgen. Daarom kan je bij Skala.nl ook refurbished wasdrogers huren. Deze drogers zijn door onze monteurs op meer dan 50 punten gecontroleerd. Bovendien huur je refurbished apparaten bij Skala.nl de eerste twee maanden gratis.

Wil je weten welke wasdroger het beste bij jouw gezinssituatie past? Bekijk dan ons aankoopadvies over wasdrogers of neem contact op met onze klantservice.