Aankoopadvies Droger

Bij het kopen van een droger moet je op een aantal dingen letten zoals, wat voor een type droger moet ik kopen? Al deze vragen gaan we voor jouw beantwoorden in dit aankoopadvies, zodat jij de droger kan kiezen die perfect bij jou wensen past.

Type droger

Bij Skala.nl bieden we 2 types wasdrogers aan namelijk warmtepompdrogers & condensdrogers, maar wat zijn nou de verschillen tussen deze 2 soorten drogers?

Condensdroger

Een condensdroger verwarmd met behulp van een hitte-element de lucht in de droger, waardoor het vocht uit het wasgoed verdampt. Dit vocht wordt vervolgens opgevangen in de condensbak of afgevoerd via de waterafvoer.

Warmtepompdroger

Een warmtepompdroger werkt met een koelmiddel en een warmtepomp. Een warmtepompdroger laat net zoals een condensdroger het vocht uit het wasgoed verdampen. Dit doet de warmtepompdroger in tegenstelling tot de condensdroger op een lagere temperatuur, waarbij de warme lucht steeds opnieuw gebruikt wordt.

Hieronder zie je een overzicht waarin we de warmtepompdroger en condensdroger op basis van 3 verschillende specificaties met elkaar hebben vergeleken.

Specificatie

Condensdroger VS Warmtepompdroger

Energieverbruik

Een condensdroger is ongeveer per jaar €75 duurder in energieverbruik dan
een warmtepompdroger.

Droogtemperatuur

Een condensdroger droogt op een hogere temperatuur als een warmtepompdroger. Kans op krimpen en slijtage is hierdoor groter bij een condensdroger.

Droogtijd

Een condensdroger droogt door de hogere droogtemperatuur 8kg wasgoed ongeveer 30 minuten sneller als een warmtepompdroger.

Grootte wasdroger

Een van de belangrijkste dingen om te weten bij het aanschaffen van een wasdroger is natuurlijk de grootte. Om deze vraag te beantwoorden hebben wij speciaal voor jou hieronder een overzicht gemaakt met daarin de aanbevolen wasdroger grootte op basis van de gezinssituatie.

Gezinsgrootte

Wasdroger grootte

4 personen of een gezin met een of twee kinderen

7 of 8 KG

5 personen of een gezin met 3 kinderen

9 KG

*Deze tabel dient als advies in het oriëntatieproces. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kun je ervoor kiezen om een inchmaat groter of kleiner te nemen.

Kopen VS huren

Drogers zijn een echt luxe product, als het geld er even niet is dan is dit één van de eerste apparaten die niet wordt aangekocht. Skala.nl heeft voor dit probleem de oplossing bedacht! Je kan namelijk bij ons een wasdroger huren, maar wat zijn nu de voordelen van een wasdroger huren bij Skala.nl?

  1. Je hoeft niet ineens een groot bedrag uit te geven. Je bent altijd verzekerd van een bedrag per maand waar je een duidelijk afgesproken service voor krijgt.
  2. Je hebt altijd een nieuw A-Merk apparaat in huis die je ook nog eens om mag ruilen voor een nieuw model. Huur je een wasdroger 5 jaar? Dan mag je die na 3 jaar al omruilen!
  3. De service die wordt afgesproken is een stúk beter dan welke leverancier of winkel je kan bieden. Wij zorgen bijvoorbeeld altijd voor een leen apparaat. Mocht je apparaat onverhoopt toch stuk gaan en meld je een storing voor 12 uur ‘s middags, dan staan wij de dag erna op de stoep!
  4. Omdat het huren een alles in 1 oplossing is, zijn reparaties en onderhoud altijd gratis, ook worden er geen voorrijkosten berekend. Hierdoor kom je financieel nooit in de problemen en heb je altijd een goed en werkend apparaat in huis staan.
  5. Mocht je na de huurperiode denken, ik ben tevreden met mijn wasdroger die ik gehuurd heb? Dan bieden we je de optie om deze mooie wasdroger in eigen bezit te houden.

Meest bestelde wasdrogers

Speciaal voor jou geselecteerd

4 producten(en)