Aankoopadvies Droger

Aankoop advies beste wasdroger

Wat is nu de beste wasdroger? Door de vele merken die je in winkels en op internet langs ziet komen, snappen wij dat je af en toe niet meer weet waar je op moet letten. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Dit gaan wij proberen in begrijpbare taal uit te leggen.

Welke wasdroger is het beste?

Er zijn een aantal verschillende type drogers: luchtafvoerdrogers, warmtepompdrogers en condensdrogers. Bij Skala.nl hebben wij warmtepompdrogers en condensdrogers. Wat zijn de kenmerken van deze twee type drogers?

Warmtepompdrogers: dit type hergebruikt de warme lucht en stuurt deze opnieuw de trommel in, waardoor hij extra energiezuinig is.

Condensdroger: de condensdroger heeft een compartiment waar het water in wordt opgevangen. Het compartiment moet je na gebruik zelf legen. Dit type droger is iets minder energiezuinig dan een warmtepompdroger, maar krijgt nog steeds wel de beste labels.

Welke droger heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Condensdrogers  en warmtepompdrogers hebben wat ons betreft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook zijn de energielabels bij de condens- en warmtedrogers erg goed. Deze zitten tussen de A+++ en B. Dit laat zien dat ze energiezuinig zijn.

Waar moet ik op letten?

Het drogen van je kleding is een fluitje van een cent met een goede droger. Naast het kiezen van een A-merk, is het ook verstandig om te letten op de inhoud van de droger. Als je in een gezin woont met 2 of 3 kinderen, raden wij je aan om een 8 of 9 kilo trommel te nemen. Wanneer je deze niet te vol stopt zal de was zich goed verdelen en zal alles op tijd droog zijn. Denk ook even goed na waar je de droger gaat plaatsen. Als dit dicht bij een slaapkamer is, let dan ook op het aantal decibel (dB). Alle drogers bij Skala.nl zitten onder de 65 dB, wanneer het aantal decibel wel boven de 65 ligt, raden wij de aankoop af.

Waarom zou ik geen tweedehands droger kopen, die zijn toch lekker goedkoop?

Omdat huishoudelijke apparatuur voor de helft verantwoordelijk is voor je totale energierekening, hebben wij voor jou een tabel gemaakt waarin je kunt zien wat het effect is als je een 10 jaar oude droger aanschaft of een gloednieuwe Bosch droger. Je kunt zien dat er sprake is van een besparing van € 245 over 5 jaar! De investering in een gloednieuw apparaat is dus zeker de moeite waard!

 

Product

Verbruik per jaar

Nieuw:

Wasdroger

DV9BN8289AW/EN

194 kwh

10 jaar oud:

Wasdroger

442 Kwh

Besparing

 

€ 49Waarom kopen als je ook kan huren?

Drogers zijn een echt luxe product, als het geld er even niet is dan is dit één van de eerste apparaten die niet wordt aangekocht. Maar we hebben een oplossing voor jou bedacht! Huren is erg in opkomst de laatste jaren: het is gemakkelijk, eigenlijk helemaal niet zo duur en er zitten toch veel voordelen aan:

  1. De kosten voor huren zijn maandelijks. Je hoeft geen grote investering te doen om toch het nieuwste, meest energiezuinige product in huis te halen. Daarbij komen er bij huren nooit voorrijkosten, eventuele reparatiekosten of onderdeelkosten bij. Dit zit namelijk allemaal bij de huurprijs in!
  2.  Wanneer je huurt kan je wel een A-merk in huis halen, die echt zichtbaar kwaliteit levert. Je kleding wordt niet ‘kapot gedroogd’ omdat de trommels van de A-merken van een stuk betere kwaliteit zijn! 
  3. Elektronische apparatuur gaat nu eenmaal wel eens stuk. Niets is lastiger als je 2 tot 4 weken moet wachten tot eindelijk eens je droger gerepareerd is! Bij Skala.nl repareren we je droger binnen 2 dagen! Mochten we het ter plekke niet kunnen repareren, dan krijg je een vervangend, vergelijkbaar model en repareren we jouw droger op ons hoofdkantoor. 
  4. Voor de beste wasdroger bekijk je ons assortiment! Wil je een mooie deal omdat je ook een wasmachine nodig hebt? Kijk dan bij onze combideals!

Voor maar €3,50 per maand wasmiddel in huis!?

Bij Skala.nl kan je er nu voor kiezen om een wasmiddel abonnement te nemen bij jouw wasmachine. Voor slechts € 3,50 per maand ontvang je ieder jaar Robijn Klein en Krachtig. Dit wasmiddel is geschikt voor alle soorten was; wit, zwart en gekleurd! Wist je dat je in de winkel gemiddeld € 84,- per jaar besteedt aan wasmiddel en dit bij Skala.nl maar de helft is? Klik hier voor meer informatie.