Bel ons! 088 - 712 9000

Bel direct 088 - 712 9000

Aankoopadvies droger

Aankoop advies beste wasdroger

Wat is nu de beste wasdroger? Door de vele merken die je in winkels en op internet langs ziet komen snappen wij dat je af en toe niet meer weet waar je op moet letten en wat nu eigenlijk de verschillen zijn. Dit gaan wij proberen in begrijpbare taal uit te leggen.

Welke wasdroger is het best?
Er zijn een aantal verschillende type drogers: luchtafvoerdrogers, warmtepompdrogers en condensdrogers. Wat zijn de kenmerken van deze drie type drogers?

Luchtafvoerdroger: de vochtige lucht wordt via een buis naar buiten afgevoerd. Er moet dus een afvoer mogelijkheid naar buiten zijn.
Warmtepompdrogers: dit type hergebruikt de warme lucht en stuurt deze opnieuw de trommel in, waardoor hij extra energiezuinig is.
Condensdroger: De droger heeft een compartiment waar het water in wordt opgevangen. Het compartiment moet je na gebruik zelf legen. Dit type droger is iets minder energiezuinig dan een warmtepomp droger, maar krijgt nog steeds wel de beste labels.

Welke droger heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Luchtafvoerdrogers zien we in de markt eigenlijk nergens meer terugkomen, warmtepompdrogers zijn in ontwikkeling maar zijn nog wel erg prijzig. Condensdrogers hebben wat ons betreft de beste prijs kwaliteitverhouding, de energielabels zijn redelijk goed (B tot A+) en de prijs ligt toch gemiddeld 300 tot 500 euro goedkoper dan een warmtepompdroger van een vergelijkbaar merk.

Bij Skala.nl is het hele assortiment gericht op condensdrogers, mocht je toch voor een warmtepompdroger willen gaan omdat je denkt dat door intensief gebruik je dit later toch terug kan verdienen,bel dan naar onze klantenservice om je wensen te bespreken.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je een fatsoenlijke wasmachine hebt, is het drogen van je kleding in een fluitje van een cent gebeurd in een goede droger. Naast het kiezen van een A-merk, is het ook verstandig om te letten op wat de inhoud van de droger is. Als je in een normaal gezin woont (met 2 of 3 kinderen), raden wij je aan om een 7 of 8 kilo trommel te nemen. Wanneer je deze niet te vol stopt zal de was zich goed verdelen en zal alles op tijd droog zijn. Denk ook even goed na waar je de droger gaat plaatsen. Als dit dicht bij een slaapkamer is, let dan ook op het aantal decibel (dB). Wanneer het decibel aantal boven de 65 ligt, raden wij het je af om deze te nemen.

Waarom zou ik geen tweedehands droger kopen, die zijn toch lekker goedkoop?
Omdat huishoudelijke apparatuur de helft gebruikt van je totale energierekening, hebben wij voor jou een tabel gemaakt waarin je kunt zien wat het effect is als je een 10 jaar oude droger aanschaft of een gloednieuwe Bosch droger. Je kunt zien dat je al een besparing doet van € 364,- over 5 jaar! De investering in een gloednieuw apparaat is dus zeker de moeite waard!

Besparing energiekosten

Waarom kopen als je ook kan huren?

Drogers zijn een echt luxe product, als het geld er even niet is dan is dit één van de eerste apparaten die niet wordt aangekocht. Maar we hebben een oplossing voor jou bedacht! Huren is erg in opkomst de laatste jaren, het is gemakkelijk, eigenlijk helemaal niet zo duur en er zitten toch redelijk wat voordelen aan:

  1. De kosten voor huren zijn maandelijks. Je hoeft geen grote investering te doen om toch het nieuwste, meest energiezuinige product in huis te halen. Daarbij komen er bij huren nooit voorrijkosten, eventuele reparatiekosten of onderdeelkosten bij. Dit zit namelijk allemaal bij de huurprijs in!
  2. Wanneer je huurt kan je wel een A-merk in huis halen, die echt zichtbaar kwaliteit levert. Je kleding wordt niet ‘kapot gedroogd’ omdat de trommels van de A-merken van een stuk betere kwaliteit zijn!
  3. Elektronische apparatuur gaat nu eenmaal wel eens stuk. Niets is lastiger als je 2 tot 4 weken moet wachten tot eindelijk eens je droger gerepareerd is! Bij Skala.nl repareren we je droger binnen 2 dagen! Mochten we het ter plekke niet kunnen repareren, dan krijg je een vervangend, vergelijkbaar model en repareren we jouw droger op ons hoofdkantoor.
  4. Voor de beste wasdroger bekijk je ons assortiment! Wil je een mooie deal omdat je ook een wasmachine nodig hebt? Kijk dan bij onze combideals!
© Copyright Skala.nl 2018. Alle rechten voorbehouden
×

Bedankt voor je inschrijving bij Skala.nl. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €120,- korting!