Betalen

Betalen bij Skala.nl

Als je huurt bij Skala.nl betaal je een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het apparaat dat je huurt. De prijzen bij de afgebeelde apparaten zijn de huurprijzen per maand. De huurprijzen worden jaarlijks geïndexeerd. 

Betalen doe je eenvoudig via automatische incasso, periodieke overboeking of per acceptgiro. De betalingsverplichting gaat in vanaf het moment dat het apparaat bij jou geleverd is. Je betaalt alleen voor de huur, tenzij je een muurbeugel voor de televisie erbij neemt. Dan worden er eenmalig ophangkosten berekend. Wij rekenen geen bezorg-, installatie- of administratiekosten.

Heb je op dit moment nog een bedrag openstaan? Dan kun je dit voldoen door het openstaande bedrag over te maken op IBAN-nummer: NL38ABNA0559322925 ten name van Skala.nl onder vermelding van je contractnummer.

 

Hoe wijzig ik mijn betaalgegevens?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Bel naar 088-712 9000 of mail naar klantenservice@skala.nl

 

Wanneer worden de huurbedragen afgeschreven?

Standaard schrijven wij af op de 26e van elke maand, maar als een andere datum voor jou beter uitkomt, kan je dit aangeven bij onze klantenservice. Bel hiervoor naar 088-712 9000 of mail naar klantenservice@skala.nl

 

Wat gebeurt er als je niet op tijd betaalt?

Dan nemen wij direct telefonisch contact met je op om na te gaan wat er aan de hand is en hoe dit is op te lossen, tevens ontvang je 10 dagen na het verstrijken van de betalingstermijn een herinnering. Hebben wij jouw betaling daarna nog niet ontvangen? Dan sturen wij een tweede herinnering (aanmaning). Mocht je dan nog niet hebben betaald, ontvang je van ons een ‘in gebreke stelling’. Dit is de laatste brief die wij je versturen. Omdat je niet tijdig hebt betaald en het incassoproces veel tijd en geld kost, komen hier extra kosten bij kijken. Dit zijn de wettelijk bepaalde incassokosten die wij bij je in rekening brengen.

Hebben wij ook na de ‘in gebreke stelling’ nog geen betaling van je ontvangen? Dan gaan wij de contracten beëindigen en komen wij de apparaten bij je ophalen. Het beëindigen van de contracten bevestigen wij door middel van een sommatie-brief. Daarna dragen wij het openstaande bedrag (inclusief een boete voor het voortijdig beëindigen van het contract) over aan een incassobureau. Je betaalt zelf de bijkomende incassokosten en de verschuldigde wettelijke rente hiervoor.

Tijdens bovenstaand traject proberen wij je ook te bellen, te bezoeken en versturen wij je e-mails met daarin een iDeal-link om de achterstand te betalen. Als je niet tijdig kunt betalen, kan je altijd contact met ons opnemen voor het afspreken van een betalingsregeling of een andere passende oplossing.

betalingsachterstand

Meer over Hoe werkt huren

Voordelen

Huurovereenkomst