Bel ons! 088 - 712 9000

Bel direct 088 - 712 9000

Aankoopadvies laptop

De beste laptop?

Is er een beste laptop? Dat is een hele lastige vraag. Door de snelle technologische ontwikkelingen zijn er veel verschillende laptops met vele verschillende functies. Het is dus belangrijk om je wensen en eisen te bepalen voordat je een laptop aanschaft. Een laptop heb je al snel 3 jaar, daarna begint hij toch wel wat traag te worden. Wij hopen dat we jou een beetje op weg kunnen helpen met de keuze naar een geschikte laptop.

Bepaal jouw wensen en eisen

Skala.nl biedt verschillende laptops aan die al door een strenge selectieprocedure zijn gekomen. Er zijn echter nog genoeg specifieke verschillen tussen de laptops die op deze site worden aangeboden. Daarom is het heel belangrijk dat je goed voor ogen hebt waar je de laptop voor gaat gebruiken. Hieronder zijn een aantal voorbeelden weergegeven. Wij zijn meteen zo vrij geweest om een geschikte laptop aan te bieden.

 • Gebruik je veel programma's tegelijk? Dan heb je baat bij veel werkgeheugen (vanaf 4GB DDR3-geheugen). 
 • Speel je veel games, dan is voornamelijk de GPU belangrijk, maar een snelle CPU kan ook geen kwaad. Daarbij is een groot beeldscherm natuurlijk ook een voordeel. Bijvoorbeeld deze Asus Laptop.
 • Wil je een hele complete laptop, waarin je alles redelijk goed wil kunnen doen? Dan heb je een high-end laptop nodig: een alleskunner!  Dan is deze HP laptop wel echt de beste.
 • Programma's zoals Photoshop hebben vooral baat bij een snelle processor (CPU), voldoende werkgeheugen en veel opslagcapaciteit. Bijvoorbeeld deze Acer laptop.
 • Als videobewerking je ding is dan heb je veel baat bij (snelle) multi-core processoren (zoals een quad-core).Bijvoorbeeld deze Apple laptop.

Gewicht en formaat

Het gewicht van je laptop is voornamelijk belangrijk als je hem dagelijks mee moet nemen. Het is dus logisch om te bedenken dat een groter scherm zorgt voor een zwaardere laptop. De 15,6 inch laptops zijn meestal 2 tot 3 kilo, en nog licht genoeg om mee te kunnen nemen. Als je veel games speelt en de laptop niet veel verplaatst kan je natuurlijk ook altijd voor de 17,3 inch laptop gaan.

 • <1 kg: exteem licht, komt weinig voor en deze laptops zijn erg klein (13" en kleiner) en duur.*
 • 1-2 kg: licht, vaak luxere modellen (ultrabooks).
 • 2-3 kg: gemiddeld, de meeste (betaalbare) laptops zitten in deze gewichtsklasse (meestal 15,6").
 • >3 kg: zware, grote laptops met (meestal) een 17" scherm wat minder praktisch is voor onderweg.

Accuduur

Zit je vaak op de bank en heb je geen stopcontact bij de hand of wil je niet dat de stroomdraad door de kamer ligt in verband met spelende kinderen die erover kunnen struikelen, dan is het belangrijk om een laptop te nemen met een goede accuduur. Bij de meeste laptops staat er bij hoelang de accu mee gaat, uitgedrukt in het aantal milli ampère per uur (mAh). Omdat wij alleen A-merken leveren zit je toch al snel goed!

 • 1 - 2,5 uur: budget laptops, vaak onhandig in verband met constant opladen.
 • 2,5 - 5 uur: gemiddelde laptops: prima te gebruiken.
 • >5 uur: high-end laptops, zeer bruikbaar voor onderweg.

Opslag

De opslag op laptops en computers wordt uitgedrukt in GigaByte’s (afgekort: GB). Bij de meeste mensen is 250 GB opslagcapaciteit voldoende. Ben je iemand die een grote film, muziek of game collectie heeft dan kan je nadenken of 500 GB of wellicht nog meer opslag nodig is. Tegenwoordig is de opslagcapaciteit iets minder belangrijk omdat er verschillende extra services zijn:

 1. Gratis cloud opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.
 2. Er is vaak ook externe opslag beschikbaar die je flexibel mee kan nemen.

Besturingssysteem

Er zijn eigenlijk maar twee belangrijke besturingssystemen waar je tussen moet kiezen. Dit zijn Windows en OS X (Apple). Het verschil tussen de twee systemen is redelijk groot en biedt beide zijn voor- en nadelen. Windows heeft over het algemeen de meeste mogelijkheden en past het beste bij bestaande software programma’s. Apple doet dit minder, maar heeft volgens vele wel een stabiele gebruikservaring omdat Apple alle programma’s die je nodig heeft zelf aanbiedt. Wanneer je regelmatig spelletjes speelt op je computer dan is Windows het beste besturingssysteem. Twee andere systemen waar je wellicht ooit eens van gehoord hebt zijn Linux en Chrome. Je kan in theorie ook meerdere besturingssystemen op je laptop of PC installeren, maar dit raden wij niet aan. De software van Windows is het meest makkelijk te beheren en eventueel te repareren, mocht dit nodig zijn dan doet Skala.nl dat geheel gratis!

Ons advies
Afgezien van jouw gebruikerswensen blijft een laptop een lastig apparaat om goed te onderhouden. Een laptop is erg onderhoudsgevoelig en vaak gebeurt er binnen 3 jaar wel iets mee waardoor hij langzaam wordt of helemaal stuk gaat. Daarom bieden we bij Skala.nl niet alleen een laptop aan, maar ook de beste service bij de laptop. Gaat er namelijk iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de computer is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven.

Twijfel je nog steeds over welke laptop bij jou past? Overleg dan met de klantenservice door contact op te nemen. Telefonisch kan ook: 088 - 712 9010 (ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00).

*In dit geval laten wij zogenaamde "netbooks" en "tablet-notebooks" buiten beschouwing: over het algemeen zijn deze laptops qua architectuur van de componenten heel anders dan "volwaardige" laptops.

© Copyright Skala.nl 2018. Alle rechten voorbehouden
×

Bedankt voor je inschrijving bij Skala.nl. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €120,- korting!