Aankoop advies Laptop

Bij het aanschaffen van een laptop is het belangrijk om van tevoren te bepalen welke wensen je hebt voor jouw nieuwe laptop. In dit aankoopadvies hopen wij jou op weg te helpen met het kiezen van jouw nieuwe laptop.

Gewicht en formaat

Het fijne aan een laptop is dat je hem overal kan gebruiken. Zo kan je de laptop onderweg gebruiken, hiervoor is het dan fijn als je een draagbare en makkelijke laptop met een klein scherm hebt. Je kan jouw laptop natuurlijk ook voornamelijk alleen thuis gebruiken, dan is vaak een groter scherm prettiger. Bij Skala.nl bieden we daarom laptops aan in 2 formaten namelijk de 15,6 inch, deze laptops wegen tussen de 1 en 2 kg en de 17,3 inch, deze laptops wegen tussen de 2 en 3 kg.

Besturingssysteem

Er zijn eigenlijk maar twee belangrijke besturingssystemen waar je tussen moet kiezen. Dit zijn Windows en OS X (Apple). Het verschil tussen de twee systemen is redelijk groot en biedt beide zijn voor- en nadelen. Windows heeft over het algemeen de meeste mogelijkheden en past het beste bij bestaande softwareprogramma’s. Apple doet dit minder, maar heeft volgens vele wel een stabiele gebruikservaring omdat Apple alle programma’s die je nodig hebt zelf aanbiedt. Wanneer je regelmatig spelletjes speelt op je computer dan is Windows het beste besturingssysteem. Twee andere systemen waar je wellicht ooit eens van gehoord hebt zijn Linux en Chrome. Je kan in theorie ook meerdere besturingssystemen op je laptop of PC installeren, maar dit raden wij niet aan. De software van Windows is het meest makkelijk te beheren en eventueel te repareren, mocht dit nodig zijn dan doet Skala.nl dat geheel gratis!

Opslag

De opslag op laptops en computers wordt uitgedrukt in Gigabytes (afgekort: GB). De meeste laptops hebben tegenwoordig 128, 256 of 512 GB SSD (Solid State drive) opslagcapaciteit. Een SSD is het opslaggeheugen voor in de laptop/computer. Het is een vorm van dataopslag dat stukken sneller is dan een traditionele harde schijf (ook wel afgekort als HDD). Het woord SSD is een afkorting van de Engelse woorden Solid State Drive. Dit nieuwe snelle opslaggeheugen slaat zijn gegevens op in enkele NAND-flash geheugenchips. Dit gebeurt door middel van elektrische lading in de geheugenchips. Dit is ook de reden waarom ze zo snel zijn. Dit werkt eigenlijk net zoals bij een geheugenkaartje dat in een fotocamera of smartphone gaat. Alleen gebeurt dit een stuk slimmer en daardoor sneller. Ben je iemand die een grote film, muziek of game collectie heeft dan kan je nadenken of 512 GB of wellicht nog meer opslag nodig is. Tegenwoordig is de opslagcapaciteit iets minder belangrijk omdat er verschillende extra services zijn:

  1. Gratis cloud opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.
  2. Er is vaak ook externe opslag beschikbaar die je flexibel mee kan nemen.

Werkgeheugen

De grote van het werkgeheugen bepaald de hoeveelheid programma’s en bestanden die tegelijkertijd gedraaid kunnen worden op de laptop. Bij Skala.nl bieden we 2 grootte werkgeheugen aan namelijk de 8GB en de 16GB. Ben jij iemand die veel programma’s en/of bestanden tegelijkertijd nodig heeft, dan is het aan te raden om een laptop te kiezen met een 16 GB werkgeheugen.

Processor

Om het werkgeheugen te ondersteunen is de CPU-processor tegenwoordig een steeds belangrijker onderdeel van een Laptop of Computer. We kennen op Skala.nl de volgende twee processoren.

  • i3 – Goed model voor meerdere taken zoals, e-mail, brieven, internet, etc.
  • i5 – Betere prestaties voor school, werk, gaming of fotobewerking

Laptop huren bij Skala.nl

Afgezien van jouw gebruikerswensen blijft een laptop een lastig apparaat om goed te onderhouden. Een laptop is erg onderhoudsgevoelig en vaak gebeurt er binnen 3 jaar wel iets mee waardoor hij langzaam wordt of helemaal stuk gaat. Daarom biedt Skala naast kwalitatief goede computers ook een gepaste A-kwaliteit service. Wat houdt die service in?

  1. Onbeperkt hulp op afstand doordeweeks.
  2. Een vast bedrag per maand, geen extra kosten!
  3. Met de gratis professionele virusscanner weet je zeker dat je veilig online je bankzaken kan regelen.
  4. Gratis veilige back-up van al je bestanden mocht je computer onherstelbaar beschadigd zijn.

Naast de ondersteuning op software, heeft een laptop huren bij Skala.nl ook nog andere voordelen zo heb je altijd onbeperkt gratis hulp als er iets aan de laptop zelf stuk gaat. Gaat er namelijk iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de laptop is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven.

Twijfel je nog steeds over welke laptop bij jou past? Overleg dan met de klantenservice door contact op te nemen. Telefonisch kan ook: 088 - 712 9000 (ma t/m do van 08.30 tot 20.00, vr van 8.30 tot 17.00 & za/zo van 12.00 tot 17.00) .