Aankoop advies Laptop

Aankoopadvies Laptops/computer

De beste laptop?

Is er een beste laptop? Dat is een hele lastige vraag. Door de snelle technologische ontwikkelingen zijn er veel verschillende laptops met vele verschillende functies. Het is dus belangrijk om je wensen en eisen te bepalen voordat je een laptop aanschaft. Een laptop heb je al snel 3 á 5 jaar, daarna begint hij toch wel wat traag te worden. Wij hopen dat we jou een beetje op weg kunnen helpen met de keuze naar een geschikte laptop.

Bepaal jouw wensen en eisen

Skala.nl biedt verschillende laptops aan die al door een strenge selectieprocedure zijn gekomen. Er zijn echter nog genoeg specifieke verschillen tussen de laptops die op deze site worden aangeboden. Daarom is het heel belangrijk dat je goed voor ogen hebt waar je de laptop voor gaat gebruiken. Hieronder zijn een aantal voorbeelden weergegeven

 • Gebruik je veel programma's tegelijk? Dan heb je baat bij veel werkgeheugen (vanaf 4GB DDR3-geheugen).
 • Om het werkgeheugen te ondersteunen is de CPU processor tegenwoordig een steeds belangrijker onderdeel van een Laptop/Computer we kennen op Skala.nl de volgende processoren.
 • Intel Celeron / Pentium – Basis prestaties instap model
 • i3 – Goed model voor meerdere taken zoals, e-mail, brieven, internet, etc
 • i5 – Betere prestaties voor school, werk, gaming of fotobewerking
 • i7 – Uitstekende prestaties voor gaming, foto & videobewerking

Gewicht en formaat

Het gewicht en formaat van je laptop is voornamelijk belangrijk als je hem dagelijks mee moet nemen. De laptops op Skala.nl hebben meestal een 15,6 inch scherm, daarnaast zijn er ook 17,3 inch modellen beschikbaar. Het gemiddelde gewicht is:

 • 15,6 inch laptop: 1 á 2 kg
 • 17,3 inch laptop: 2 á 3 kg

Accuduur

De accuduur van de laptops die Skala.nl aanbied liggen tussen de 35 en 50 Wh.

De daadwerkelijke accuduur is naast de capaciteit vooral afhankelijk van hoe zuinig je laptop is. En daarin verschillen laptops sterk. Hele snelle laptops, zoals gaming laptops, verbruiken relatief veel energie. Deze werken dus minder lang op een accu met dezelfde capaciteit dan laptops die iets minder krachtig zijn. Ook het schermformaat en de beeldresolutie hebben invloed op de accuduur. Een laptop van 17,3 “ zal met dezelfde batterij minder lang doen dan een 15,6” scherm.

Accu’s gaan ongeveer 3 tot 5 jaar mee, daarna zal je merken dat de accu langzaam achteruit gaat. Bij Skala.nl kan je na 3 jaar al omruilen naar een nieuwer apparaat, hierdoor zal je altijd een laptop hebben met een goede accu. Om er voor te zorgen dat de accu zo lang mogelijk mee gaat is het verstandig om de bespaarstand te gebruiken en de accu nooit helemaal leeg te laten lopen.

Opslag

De opslag op laptops en computers wordt uitgedrukt in GigaByte’s (afgekort: GB). De meeste laptops hebben tegenwoordig 128 of 256 GB SSD (Solid State drive) opslagcapaciteit.

Een SSD is het opslaggeheugen voor in de laptop/computer. Het is een nieuwe vorm van dataopslag dat stukken sneller is dan een traditionele harde schijf (ook wel afgekort als HDD). Het woord SSD is een afkorting van de Engelse woorden Solid State Drive. Dit nieuwe snelle opslaggeheugen slaat zijn gegevens op in enkele NAND flash geheugenchips. Dit gebeurt door middel van elektrische lading in de geheugenchips. Dit is ook de reden waarom ze zo snel zijn. Dit werkt eigenlijk net zoals bij een geheugenkaartje dat in een fotocamera of smartphone gaat. Alleen gebeurd dit een stuk slimmer en daardoor sneller.

Ben je iemand die een grote film, muziek of game collectie heeft dan kan je nadenken of 256 GB of wellicht nog meer opslag nodig is. Tegenwoordig is de opslagcapaciteit iets minder belangrijk omdat er verschillende extra services zijn:

 1. Gratis cloud opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.
 2. Er is vaak ook externe opslag beschikbaar die je flexibel mee kan nemen.

Besturingssysteem

Er zijn eigenlijk maar twee belangrijke besturingssystemen waar je tussen moet kiezen. Dit zijn Windows en OS X (Apple). Het verschil tussen de twee systemen is redelijk groot en biedt beide zijn voor- en nadelen. Windows heeft over het algemeen de meeste mogelijkheden en past het beste bij bestaande software programma’s. Apple doet dit minder, maar heeft volgens vele wel een stabiele gebruikservaring omdat Apple alle programma’s die je nodig heeft zelf aanbiedt. Wanneer je regelmatig spelletjes speelt op je computer dan is Windows het beste besturingssysteem. Twee andere systemen waar je wellicht ooit eens van gehoord hebt zijn Linux en Chrome. Je kan in theorie ook meerdere besturingssystemen op je laptop of PC installeren, maar dit raden wij niet aan. De software van Windows is het meest makkelijk te beheren en eventueel te repareren, mocht dit nodig zijn dan doet Skala.nl dat geheel gratis!

Ons advies

Afgezien van jouw gebruikerswensen blijft een laptop een lastig apparaat om goed te onderhouden. Een laptop is erg onderhoudsgevoelig en vaak gebeurt er binnen 3 jaar wel iets mee waardoor hij langzaam wordt of helemaal stuk gaat. Daarom biedt Skala naast kwalitatief goede computers ook een gepaste A-kwaliteit service. Wat houdt die service in?

 1. Onbeperkt hulp op afstand doordeweeks.
 2. Weekend hulp? Slechts € 5,- per maand extra.
 3. Een vast bedrag per maand, geen extra kosten!
 4. Met de gratis professionele virusscanner weet je zeker dat je veilig online je bankzaken kan regelen.
 5. Gratis veilige back-up van al je bestanden mocht je computer onherstelbaar beschadigd zijn.

Naast de ondersteuning op software, heeft een laptop huren bij Skala.nl ook nog andere voordelen zo heb je altijd onbeperkt gratis hulp als er iets aan de computer zelf stuk gaat. Gaat er namelijk iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de computer is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven.

Twijfel je nog steeds over welke laptop bij jou past? Overleg dan met de klantenservice door contact op te nemen. Telefonisch kan ook: 088 - 712 9000 (ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00).