Aankoopadvies PC

De beste PC

Wat is de nu de beste PC? Die vraag is heel lastig te beantwoorden. Je hoort mensen wel eens zeggen: “als je vandaag een computer koopt, is hij morgen alweer verouderd”. Dit is deels waar, maar voor veel mensen is het niet nodig de allernieuwste computer aan te schaffen. Wat belangrijk is, is om te kijken waar je de computer voor gaat gebruiken en welke programma’s je denkt nodig te hebben. We zullen je in dit advies proberen op weg te helpen naar je keuze.

Bepaal jouw wensen en eisen

Om meteen goede voorbeelden te kunnen geven, gebruiken we de producten op Skala.nl als voorbeeld. Skala biedt verschillende computers aan die al door een selectieprocedure zijn gekomen. Skala wil namelijk alleen computers aanbieden die kwalitatief goed zijn (A-merk) maar ook betaalbaar. Hieronder een aantal voorbeelden op een rijtje:

 • Gebruik je veel programma's tegelijk? Dan heb je baat bij veel werkgeheugen (vanaf 4GB DDR3-geheugen)
 • Speel je veel games, dan is voornamelijk de GPU (grafische kaart) belangrijk, maar een snelle CPU (processor) kan ook geen kwaad. Daarbij is een groot beeldscherm natuurlijk ook een voordeel
 • Wil je een goede computer met veel werkgeheugen, een supersnelle processor en een goede videokaart? Dan heb je een high-end computer nodig zoals deze HP Desktop
 • Programma's zoals Photoshop hebben vooral baat bij een snelle processor (CPU) en voldoende werkgeheugen. Daarnaast is een groot beeldscherm ook handig 

Opslag

De opslag op laptops en computers wordt uitgedrukt in gigabytes (afgekort: GB). De meeste notebooks hebben tegenwoordig 128 of 256 GB SSD (Solid State Drive) opslagcapaciteit.

Een SSD is het opslaggeheugen voor in de laptop of computer. Het is een nieuwe vorm van dataopslag dat stukken sneller is dan een traditionele harde schijf (ook wel afgekort als HDD). Het woord SSD is een afkorting van de Engelse woorden Solid State Drive. Dit nieuwe snelle opslaggeheugen slaat zijn gegevens op in enkele NAND flash geheugenchips. Dit gebeurt door middel van elektrische lading in de geheugenchips, dit is ook de reden waarom ze zo snel zijn. Dit werkt eigenlijk net zoals bij een geheugenkaartje dat in een fotocamera of smartphone gaat. Alleen gebeurd dit een stuk slimmer en daardoor sneller.

Ben je iemand die een grote film, muziek of gamecollectie heeft dan kan je nadenken of 256 GB of wellicht nog meer opslag nodig is. Tegenwoordig is de opslagcapaciteit iets minder belangrijk omdat er verschillende extra services zijn:

Tegenwoordig is de opslagcapaciteit iets minder belangrijk omdat er verschillende extra services zijn:

 1. Gratis cloud opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive
 2. Er vaak ook externe opslag beschikbaar is die je flexibel mee kan nemen

Met een ‘gratis cloud’ bedoelen we opslagdiensten die voor jou de documenten op een server opslaan, waardoor je het van je eigen computer af kan halen. Op welke computer je dan ook inlogt, je kan alle documenten die je in de cloud hebt opgeslagen terughalen.

Besturingssysteem

De twee grootste verschillen in besturingssystemen zijn Apple en Windows. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. Windows zijn de meeste mensen mee opgegroeid en past het beste bij de bestaande software programma’s die op dit moment op de markt zijn. Sinds de komst van de iPhone zijn steeds meer mensen gewend aan Apple producten. Het grootste voordeel van Apple is dat alle diensten die zij aanbieden ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het nadeel is dat je dan alleen Apple producten in huis moet hebben zodat ook echt alles aan elkaar gekoppeld kan worden (denk aan je computer, telefoon, tablet etc.).Wanneer je regelmatig spelletjes speelt is een Windows computer weer fijner, aangezien die meer spellen ondersteunt. Bedenk dus goed waar je de computer precies voor wilt gebruiken en of je echt bereid bent om dat extra geld uit te geven voor een Apple product.

Ons advies

Een computer blijft voor veel mensen een ‘black box’, je hebt geen idee wat er aan de hand is wanneer er iets stuk is. Daarnaast is een computer inmiddels ook onmisbaar: al je bankzaken, Word bestanden en sociale netwerk beheer je immers op je computer. Daarom biedt Skala naast kwalitatief goede computers ook een gepaste A-kwaliteit service. Wat houdt die service in?

 1. Onbeperkt hulp op afstand doordeweeks.
 2. Weekend hulp? Slechts € 5,- per maand extra.
 3. Een vast bedrag per maand, geen extra kosten!
 4. Met de gratis professionele virusscanner weet je zeker dat je veilig online je bankzaken kan regelen.
 5. Gratis veilige back-up van al je bestanden mocht je computer onherstelbaar beschadigd zijn.

Naast de ondersteuning op software, biedt Skala.nl ook altijd onbeperkt gratis hulp als er iets aan de computer zelf stuk gaat. Gaat er namelijk iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de computer is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven. Een computer huren bij Skala is geen gedoe, geen verassingen en geen zorgen!

Twijfel je nog steeds over welke laptop bij jou past? Overleg dan met de klantenservice door contact op te nemen. Telefonisch kan ook: 088 - 712 9000 (ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00).

Meest bestelde PC

Speciaal voor jou geselecteerd

4 producten(en)