Bel ons! 088 - 712 9000

Bel direct 088 - 712 9000

Aankoopadvies PC

De beste PC

Is er een beste PC? Die vraag is heel lastig te beantwoorden. Je hoort mensen wel eens zeggen: “als je vandaag een computer koopt, is hij morgen alweer verouderd”. Dit is deels waar, maar voor veel mensen is het niet nodig de allernieuwste computer aan te schaffen. Wat belangrijk is, is om te kijken waar je de computer voor gaat gebruiken en welke programma’s je denkt nodig te hebben. We zullen je in dit advies proberen op weg te helpen naar je keuze.

Bepaal jouw wensen en eisen

Om meteen goede voorbeelden te kunnen geven, gebruiken we de producten op Skala.nl als voorbeeld. Skala biedt verschillende computers aan die al door een selectieprocedure zijn gekomen. Skala wilt namelijk alleen computers aanbieden die kwalitatief goed zijn (A-merk) maar ook betaalbaar. Hieronder zijn een aantal voorbeelden weergegeven. Wij zijn meteen zo vrij geweest om een geschikte computer aan te bieden.

  • Gebruik je veel programma's tegelijk? Dan heb je baat bij veel werkgeheugen (vanaf 4GB DDR3-geheugen). Bijvoorbeeld deze HP computer.
  • Speel je veel games, dan is voornamelijk de GPU (Grafische Kaart) belangrijk, maar een snelle CPU (processor) kan ook geen kwaad. Daarbij is een groot beeldscherm natuurlijk ook een voordeel. Bijvoorbeeld deze HP Prodesk.
  • Wil je een hele goede computer met veel werkgeheugen, een supersnelle processor en een goede videokaart? Dan heb je een high-end computer nodig: een alleskunner!  
  • Programma's zoals Photoshop hebben vooral baat bij een snelle processor (CPU) en voldoende werkgeheugen. Daarnaast is een touchscreen en een groot beeldscherm ook handig. Bij Skala.nl heb je bijvoorbeeld deze HP All-in-One.
  • Als je echt een Apple fan bent en videobewerking helemaal je ding is, dan heb je een multi-core processor nodig (zoals een quad-core). Bekijk dan even deze Apple iMac.

Opslag

Opslagcapaciteit wordt gemeten via GigaByte’s (afgekort is dat GB). Bij de meeste mensen is een opslagcapaciteit van 250 GB meer dan voldoende. Ben je iemand die graag al de vakantiefoto’s, en gedownloade muziek of films op de computer heeft staan,dan moet je al snel denken aan 500 GB of 1 TB (TerraByte = +- 1000 GigaByte). Zeker als je ook nog graag verschillende games op je computer hebt staan, is dit geen overbodige luxe.

Tegenwoordig is de opslagcapaciteit iets minder belangrijk omdat er verschillende extra services zijn:

  1. Gratis cloud opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.
  2. Er vaak ook externe opslag beschikbaar is die je flexibel mee kan nemen.

Met een ‘gratis cloud’ bedoelen we opslagdiensten die voor jou de documenten op een server opslaan, waardoor je het van je eigen computer af kan halen. Op welke computer je dan ook inlogt, kan je alle documenten die je in de cloud hebt opgeslagen terughalen.

Besturingssysteem

De twee grootste verschillen in besturingssystemen zijn Apple en Windows. Er zijn heel veel verschillen in het gebruik van beide systemen. Beide systemen hebben ook hun voor- en nadelen. Windows zijn de meeste mensen mee opgegroeid en past het beste bij de bestaande software programma’s die op dit moment op de markt zijn. Sinds de komst van de iPhone zijn steeds meer mensen gewend aan Apple producten. Het grootste voordeel van Apple is dat alle diensten die zij aanbieden ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het nadeel is dat je dan alleen Apple producten in huis moet hebben zodat ook echt alles aan elkaar gekoppeld kan worden (denk aan je computer, telefoon, tablet etc.).Wanneer je regelmatig spelletjes speelt is een Windows computer weer fijner, aangezien die meer spellen ondersteunt. Bedenk dus goed waar je de computer precies voor wilt gebruiken en of je echt bereid bent om dat extra geld uit te geven voor een Apple product.

Ons advies
Een computer blijft voor veel mensen een ‘black box’, je hebt geen idee wat er aan de hand is wanneer er iets stuk is. Daarnaast is een computer inmiddels ook onmisbaar, al je bankzaken, Word bestanden en sociale netwerk beheer je op je computer. Daarom biedt Skala naast kwalitatief goede computers ook een gepaste A-kwaliteit service. Wat houdt die service in?

1. Onbeperkt hulp op afstand doordeweeks.

2. Weekend hulp? Slechts € 5,- per maand extra.

3. Een vast bedrag per maand, geen extra kosten!

4. Met de gratis professionele virusscanner weet je zeker dat je veilig online je bankzaken kan regelen.

5. Gratis veilige back-up van al je bestanden mocht je computer onherstelbaar beschadigd zijn.

Naast de ondersteuning op software, biedt Skala.nl ook altijd onbeperkt gratis hulp als er iets aan de computer zelf stuk gaat. Gaat er namelijk iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de computer is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven.

Twijfel je nog steeds over welke laptop bij jou past? Overleg dan met de klantenservice door contact op te nemen. Telefonisch kan ook: 088 - 712 9000 (ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00).

© Copyright Skala.nl 2018. Alle rechten voorbehouden
×

Bedankt voor je inschrijving bij Skala.nl. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €120,- korting!