Bel ons! 088 - 712 9000

Bel direct 088 - 712 9000

Aankoopadvies TV

Televisie kopen?
Een TV is een belangrijk apparaat in je woonkamer, in veel huishoudens is de TV het middelpunt van de belangstelling. Wie zit er nou niet graag ’s avonds met zijn allen rond de TV je favoriete serie, soap of show te kijken? Elke woonkamer en televisie aansluiting is echter anders, vragen die je jezelf moet stellen zijn: hoever zit ik van mijn TV en welke aansluiting heb ik? Daarbij, een TV koop je vaak voor een periode van minimaal 5 jaar, de vraag die je jezelf wellicht stelt is: is mijn TV over 5 jaar nog wel goed genoeg voor de nieuwste shows en films? Wij beantwoorden deze vragen graag voor je in begrijpbare taal!

Welk formaat TV is voor mij geschikt?
De vuistregel die geldt voor de grootte van je TV is de afstand die je er vanaf zit gedeeld door 2. In veel woonkamers wordt er veel geschoven met meubels en zit je steeds op een andere afstand. Denk daarom goed na over de afstand en de grootte van je TV!  Een makkelijk overzichtje met de meest gangbare maten staat hier onder weergegeven:

Afstand tot de TV

Inchmaat en type

162 centimeter (81 cm beeldscherm)

32 inch (LG TV)

204 centimeter (102 cm beeldscherm)

40 inch (Samsung TV)

214 centimeter (107 cm beeldscherm)

42 inch (LG TV)

238 centimeter (119 cm beeldscherm)

49 inch (LG TV)

254 centimeter (127 cm beeldscherm)

50 inch (Panasonic TV)

280 centimeter (140 cm beeldscherm)

55 inch TV (LG TV)

300 centimeter (150 cm beeldscherm)

60 inch TV (LG TV)


Beeldschermtypes en soorten beeldschermen
Er zijn binnen de platte televisies een aantal verschillende categorieen te beschrijven. De standaard LED TV, de LCD TV, de plasma TV en de 3D TV.

LED-TV
De LED-TV is momenteel de meest gangbare televisie op de markt. Dit zijn de standaard platte televisies die je in de winkel ziet. Vaak zijn al deze tv’s “SMART”.  Dit houdt in dat je  films en series on demand kan kijken, apps kunt downloaden en gebruik kunt maken van social media naast het televisie kijken. Veel TV’s hebben ook de optie om te kunnen internetten op de TV, maar dit is in veel gevallen nog niet goed ontwikkeld.

LCD-TV
De term LCD-TV wordt bijna niet meer gebruikt omdat de LCD televisies inmiddels allemaal LED-achtergrondverlichting hebben. LCD-TV’s zijn tegenwoordig de oudere series, vaak zie je ze op tweedehands sites nog terugkomen.

3D-TV
De 3D-TV is ook een LED televisie. De enige extra optie is dat je ook 3D films en documentaires kan bekijken of games in 3D kan spelen. Dit kan echter niet zonder een 3D-bril. Er zijn twee verschillende soorten 3D-brillen, actieve en passieve brillen. Actieve brillen hebben wel stroom nodig, passieve brillen zijn de 3D brillen die je ook wel eens in een pretpark of de bios opzet.

Plasma TV
Het grote verschil tussen een standaard LED-TV en een Plasma TV is het type scherm. Plasma TV’s zijn veel scherper, maar verbruiken ook een stuk meer energie en zijn minder plat. Een Plasma TV zorgt er namelijk voor dat de pixels zelf licht geven en er geen gebruik wordt gemaakt van achtergrondverlichting.

Let op je type beeldsignaal!
Wij krijgen wel eens de feedback dat de TV in de winkel toch echt een mooier beeld had dan bij hen thuis. Dit kan heel goed kloppen, vandaar deze belangrijke tip!
Kijk voordat je een TV aanschaft altijd welke aansluiting je thuis hebt. Zo kan je ook controleren wat de beeldkwaliteit is van je TV. Vraag dus altijd even of jouw beeldscherm past bij de aansluiting die je voert.

De Consumentenbond test de beeldkwaliteit van de volgende aansluitingen:

  1. SD-beelden via de ingebouwde DVB-T/C tuner (ether/kabel)
  2. SD-beelden via de ingebouwde DVB-S tuner (satelliet)
  3. HD-beelden via de HDMI-aansluiting
  4. HD-beelden via de ingebouwde DVB-C tuner (kabel)
  5. HD-beelden via de ingebouwde DVB-S tuner (satelliet)

Vrijwel elke TV die je tegenwoordig aanschaft is uitgerust met een ingebouwde DVB-T en DVB-C tuner zodat je altijd digitale televisie via de kabel of ether kan ontvangen.

Advies
Wanneer je een TV nieuw wilt kopen is het vaak een grote investering, vandaar dat wij aanraden genoegen te nemen met een LED TV aangezien een 3D TV maar beperkt gebruikt kan worden. Dat gezegd hebbende, is er op het gebied van 3D veel ontwikkeling in de markt gaande waardoor het steeds relevanter en vooral ook leuker wordt om een 3D-scherm aan te schaffen zodat je alle TV’s en series ook in 3D kan kijken. Tweedehands TV’s kopen is, zeker als je regelmatig TV kijkt niet echt verstandig. De kwaliteits verbetering in de afgelopen jaren gaan zo rap dat je vaak achterblijft met een oud model terwijl in je omgeving de nieuwste snufjes al om de hoek komen kijken.

Huren versus Kopen
Een TV kopen blijft een gok, want is de televisie die uiteindelijk in je huiskamer komt te hangen over een paar jaar nog wel de TV die je eigenlijk zou willen hebben?  Daarbij, een goede televisie is vaak een hele investering en er moet al snel genoegen worden genomen met een iets kleiner model van een verouderde serie omdat deze nu net in de aanbieding was maar je toch eigenlijk liever dat nieuwe model en een maatje groter wilde hebben. Als dit voor jou de afweging is, dan is huren wellicht een oplossing. Wat zijn daar nou de voordelen van?

  1. Je hoeft niet ineens een groot bedrag uit te geven die natuurlijk veel beter te besteden is aan een leuke vakantie met het gezin. Je bent altijd verzekerd van 1 vast bedrag per maand waar je een duidelijk afgesproken service voor krijgt.
  2. Je hebt altijd een nieuw A-Merk apparaat in huis die je ook nog eens om mag ruilen voor een nieuw model (Huur je een televisie 5 jaar? Dan mag je die na 3 jaar al omruilen!). Dit is natuurlijk erg slim om te doen aangezien over 3 jaar de ontwikkeling van de televisies alweer een stuk verder is!
  3. De service die wordt afgesproken is een stúk beter dan welke leverancier of detaillist je kan bieden. Wij zorgen bijvoorbeeld altijd voor een leen apparaat. Mocht je apparaat onverhoopt toch stuk gaan en meld je een storing voor 12 uur ‘s middags, dan staan wij de dag erna op de stoep!
  4. Omdat het huren een alles in 1 oplossing is, zijn reparaties en onderhoud altijd gratis, ook worden er geen voorrijkosten berekend. Hierdoor kom je financieel nooit in de problemen en heb je altijd een goed en werkend apparaat in huis staan.
  5. Mocht je na de huurperiode denken, ik vind de TV die ik gehuurd heb eigenlijk wel mooi en ik hoef het nieuwste van het nieuwste niet per se te hebben? Dan bieden we je graag de optie om de mooie televisie toch in eigen bezit te hebben. Je mag hem namelijk afkopen!
© Copyright Skala.nl 2018. Alle rechten voorbehouden
×

Bedankt voor je inschrijving bij Skala.nl. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €120,- korting!