Aankoopadvies TV

Bij het aankopen van een televisie komen er een aantal vragen naar boven zoals, welke tv grootte wil ik hebben? Al deze vragen gaan we voor jou beantwoorden in dit aankoopadvies, zodat jij de tv kan kiezen die perfect bij jou wensen past.

TV grootte

Om de ideale tv grootte te bepalen wordt als criteria de kijkafstand tot de televisie gebruikt. Om deze kijkafstand te bepalen maken we gebruik van de volgende regel: schermdiagonaal van de tv in cm * 2,4. Om het voor jou makkelijk te maken hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de schermdiagonalen die Skala.nl aanbiedt met de bijhorende comfortabele kijkafstanden.

Schermdiagonaal

Comfortabele kijkafstand tv

32 inch (81 cm)

195 cm

43 inch (109 cm)

262 cm

50 inch (127 cm)

305 cm

55 inch (140 cm)

336 cm

65 inch (165 cm)

396 cm

75 inch (191 cm)

458 cm

*Deze tabel dient als advies in het oriëntatieproces. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kun je ervoor kiezen om een inchmaat groter of kleiner te nemen.

Resolutie

Bij Skala.nl bieden we 2 verschillende resoluties aan namelijk: Full HD & 4k Ultra HD.  Het grote verschil tussen Full HD & 4k Ultra HD is het aantal pixels. Een 4k Ultra HD scherm heeft namelijk 4x meer pixels dan een Full HD scherm, hierdoor kan je meer details op je TV waarnemen.

Beeldschermtype

Bij Skala.nl bieden we 3 verschillende beeldschermtypes aan namelijk: Led-LCD, OLED & QLED.

Led-LCD

Een led televisie gebruikt kleine ledlampjes voor de achtergrondverlichting. Deze leds verlichten het scherm dat er vlak voor is geplaatst. Bij een led tv zitten de ledlampjes direct achter het lcd-scherm. Het voordeel hiervan is dat het licht in principe gelijkmatiger over het beeldoppervlak verdeeld kan worden. In sommige direct-led-tv's zijn de ledlampjes in groepen verdeeld, die onafhankelijk van elkaar aangestuurd kunnen worden. Daar waar het beeld donkerder moet zijn, branden alleen op die plek de ledlampjes dan minder intens dan de andere ledlampjes. Dat zorgt voor een hoger contrast en een dieper zwart.

OLED

De nieuwste schermtechniek is oled en dat staat voor 'organic led'. Het contrast van een oled-scherm is erg goed. Vooral het weergeven van diep zwart is een sterk punt van oled. Daar waar het beeld echt zwart moet zijn, stralen de oled-pixels gewoon geen licht uit. Hierdoor zie je bij een oled tv zowel in de lichte als de donkere delen van het beeld nog veel details. Het verschil tussen een oled tv en een led tv is dat een oled een directe lichtbron is, dit houdt in dat ze zelf licht geven. Daarnaast is het contrast bij een oled tv een stuk mooier, dit komt omdat er minder filters in de tv zitten. Verder zijn oled tv’s dunner dan andere alternatieven. Verschillende merken hebben tegenwoordig oled tv's in het assortiment. Van de grote merken brengt alleen Samsung geen oled-tv’s uit. Daarbij gaat het wel vaak om topmodellen met een hoog prijskaartje. Zo kost een oled tv van 55 inch al gauw € 1500 of meer. Bij Skala.nl kan je een oled televisie huren voor een bedrag per maand vanaf €77,95 per maand.

QLED

In de winkel komen we ook zogenaamde qled-tv's tegen. Dit is eigenlijk een marketingterm en betreft geen nieuw type tv. Qled tv's zijn eigenlijk gewone lcd-tv's, maar in het scherm zit een extra laagje met daarin nanokristallen – de quantum dots. Deze nanokristallen zorgen ervoor dat de tv vollere, meer verzadigde kleuren kan laten zien. Met qled gaat vooral Samsung de concurrentie aan met de oled-tv’s van andere fabrikanten. Al brengen ook andere fabrikanten zoals LG en Philips tv's uit met quantum dots. Het gaat daarbij vaak om topmodellen met prijzen die vergelijkbaar zijn met oled-tv's van dezelfde grootte. Bij Skala.nl kan je een qled televisie huren voor een bedrag per maand vanaf €39,95 per maand.

Smart TV

Alle televisies die Skala.nl aanbiedt zijn smart televisies. Een smart TV is een TV waarop je apps zoals YouTube en Netflix kan gebruiken. Een smart TV is verbonden met het internet netwerk in je huis, hierdoor kan je vanaf je telefoon streamen naar deze televisie. De functies op deze TV kun je net zoals bij een normale TV bedienen met de afstandsbediening. De besturingssystemen van een smart TV zijn bij ongeveer ieder merk verschillend. Zo hebben LG en Samsung een eigen systeem. Dit betekent dat de appstore op een TV van het ene merk anders kan zijn dan die van de andere. Phillips en Sony maken dan weer gebruik van het Google besturingssysteem en zijn daardoor qua functionaliteiten exact hetzelfde.

Huren VS kopen

Een TV kopen blijft een gok, want is de televisie die uiteindelijk in je huiskamer komt te hangen over een paar jaar nog wel de TV die je eigenlijk zou willen hebben?  Daarbij, een goede televisie is vaak een hele investering en in een tijd met extra hoge uitgaven moet je al snel genoegen nemen met een iets kleiner model van een verouderde serie. Maar stiekem wilde je toch eigenlijk liever dat nieuwe model en een maatje groter hebben. Als dit voor jou de afweging is, dan is huren wellicht een oplossing. Wat zijn daar nu de voordelen van?

  1. Je hoeft niet ineens een groot bedrag uit te geven. Je bent altijd verzekerd van een bedrag per maand waar je een duidelijk afgesproken service voor krijgt.
  2. Je hebt altijd een nieuw A-Merk apparaat in huis die je ook nog eens om mag ruilen voor een nieuw model. Huur je een televisie 5 jaar? Dan mag je die na 3 jaar al omruilen! Dit is natuurlijk erg slim om te doen aangezien over 3 jaar de ontwikkeling van de televisies alweer een stuk verder is!
  3. De service die wordt afgesproken is een stúk beter dan welke leverancier of winkel je kan bieden. Wij zorgen bijvoorbeeld altijd voor een leen apparaat. Mocht je apparaat onverhoopt toch stuk gaan en meld je een storing voor 12 uur ‘s middags, dan staan wij de dag erna op de stoep!
  4. Omdat het huren een alles in 1 oplossing is, zijn reparaties en onderhoud altijd gratis, ook worden er geen voorrijkosten berekend. Hierdoor kom je financieel nooit in de problemen en heb je altijd een goed en werkend apparaat in huis staan.
  5. Mocht je na de huurperiode denken, ik vind de TV die ik gehuurd heb eigenlijk wel mooi en ik hoef het nieuwste van het nieuwste niet per se te hebben? Dan bieden we je de optie om deze mooie televisie in eigen bezit te houden.

Meest bestelde TV's

Speciaal geselecteerd

4 producten(en)