Waarom doet mijn afstandsbediening het niet?

Na een lange dag op de bank ploffen om lekker je serie of een film te kijken, maar de afstandsbediening reageert niet. Hartstikke vervelend natuurlijk, dat begrijpen wij bij Skala. Daarom hebben we voor jou wat tips op een rijtje gezet die je kunt proberen als je afstandsbediening niet naar behoren werkt.

Controleer de batterijen

Erg voor de hand liggend natuurlijk, maar wel erg belangrijk om te checken. Haal de batterijen uit je afstandsbediening en laat ze er 30-60 seconden uit. Stop de oude batterijen er terug in, de – op de – en de + op de + uiteraard. Probeer of je afstandsbediening nu wel werkt, niet het geval? Probeer dan nieuwe batterijen in de afstandsbediening te doen en dan nog eens te proberen.

Probeer verschillende knopjes

Druk niet alleen op de aan-/uitknop maar ook op andere knopjes. Het kan zo zijn dat de tv wel aan staat, maar alleen een zwart scherm geeft. Denk je dat dit het geval is? Druk dan op de source knop op de afstandsbediening, op de afbeelding hieronder zie je het soort knopje waar je naar zal moeten zoeken. Als de tv op de verkeerde bron ingesteld staat kan het voorkomen dat hij alleen een zwart scherm geeft. Geeft de tv nu een lijst met beschikbare bronnen, dan ben je goed op weg! Selecteer de tv-bron of de HDMI-bron waar je gebruik van wilt maken (PlayStation, dvd-speler etc.).

Check of de tv aanstaat

Ook dit klinkt weer heel erg voor de hand liggend, maar veel afstandsbedieningen werken alleen als de tv op stand-by staat en dus niet wanneer deze volledig uitgeschakeld is. Check dus of er ergens (vaak onder het scherm) een led-lampje brandt. Dit geeft aan dat de tv op stand-by staat. Geen lampje te vinden? Kans dat je televisie dan helemaal uitgeschakeld is geraakt. Bij de meeste televisies zit aan de onderkant van het scherm een knopje waarmee je de televisie handmatig aan en uit kunt zetten. Probeer dit knopje te vinden en zet zo je televisie aan. Als dit het probleem was, zou de afstandsbediening nu goed moeten werken.

Check of het signaal geblokkeerd wordt

De meeste televisies en afstandsbedieningen werken met een infraroodstraal die je vanuit je afstandsbediening op je televisie schijnt. Dit werkt 9 van de 10 keer heel goed, maar als het signaal verstoord wordt door een ander apparaat, zal het niet werken. Heb je dus je televisie op een meubel staan met andere apparaten erop (soundbar, PlayStation etc.), probeer deze eens weg te halen en probeer dan nog eens met de afstandsbediening de televisie te bedienen.

Hij doet het nog steeds niet

Als je al deze tips hebt geprobeerd en je afstandsbediening werkt nog steeds niet, raden wij je aan om een nieuwe te halen. Deze kan je voor een paar tientjes op internet bestellen.

Televisie huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als SonySamsungPhilips en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils.

Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)