Wat doe je aan een wasmachine die herrie maakt?

Oh nee, je wasmachine maakt herrie! Dit kan heel vervelend en ook erg storend zijn. Vaak is dit iets wat redelijk makkelijk verholpen kan worden, op deze pagina kun je een aantal tips vinden om ervoor te zorgen dat je wasmachine weer stil kan draaien! Mocht je er nou niet uitkomen en heb je een Skala wasmachine, neem dan vooral contact op met de klantenservice, dan kunnen we een monteur langs sturen!

Een trillende wasmachine

Als je wasmachine trilt tijdens het draaien van je was, kan het zijn dat je wasmachine niet recht staat. Check dit met een waterpas, als je deze niet hebt kun je ook verschillende apps downloaden op je telefoon om te meten of je wasmachine waterpas staat! IPhone heeft zelfs een ingebouwde app hiervoor. Meet van zowel links naar rechts als van voor naar achter of de wasmachine waterpas staat. Is dit niet het geval dan kun je met de pootjes onder de wasmachine ervoor zorgen dat hij weer recht komt te staan, zorg dat alle 4 de pootjes contact maken met de vloer!

Een piepende wasmachine

Als je wasmachine tijdens het centrifugeren een piepend geluid maakt, is er een grote kans dat je lagers versleten zijn. Je kunt dit testen door de lege trommel met je hand rond te draaien, als dit soepel gaat dan is er geen probleem met je lagers. Als het ronddraaien hobbelig of een beetje stroef gaat is het het beste om je lagers te vervangen. Huur je je wasmachine bij Skala? Dan zit dit uiteraard bij je contract inbegrepen! Neem contact op met de klantenservice en dan kunnen we een afspraak met een van onze monteurs inplannen!

Een bonkende wasmachine

Een bonkend geluid uit je wasmachine kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je de wasmachine te vol hebt gedaan, of niet vol genoeg. De was moet zichzelf evenredig kunnen verdelen tijdens het centrifugeren. Mocht de hoeveelheid was niet het probleem zijn, kan het liggen aan de schokbrekers of de veren van je wasmachine. Deze versleten na verloop van tijd, en kunnen dan vervangen worden. Ook in dit geval, huur je bij Skala? Neem dan contact met ons op!

Een tikkende wasmachine

Een tikkend geluid vanuit je wasmachine betekend 9 van de 10 keer dat er een los voorwerp in de machine zit, check dus gelijk je trommel als je dit hoort! Zit er niks in de trommel? Kijk dan eens in je filter, hier komen vaak losse dingen als knopen, muntjes of haarspeldjes terecht. Als deze blijven zitten kunnen ze een tikkend geluid gaan maken als je de wasmachine aanzet.

Getik uit de waterleiding van je wasmachine

Komt er een tikkend geluid uit de waterleiding van je wasmachine? Dit komt vaak door te veel lucht in de leiding, dit heet waterslag. Door de druk in de leiding kan er een bonkend of tikkend geluid ontstaan. Hiervoor kun je een waterslagdemper plaatsen!

Andere problemen

Lukt het nou niet om je wasmachine weer geluidloos te krijgen? Schakel dan zeker een monteur in om je te helpen. Huur je je wasmachine bij Skala? Dan heb je geluk! Dan komt onze monteur namelijk geheel kosteloos bij je langs! Huur je nou nog niet bij Skala, maar klinkt dit je wel goed in de oren? Neem dan eens een kijkje bij ons huuraanbod.

 

5 producten(en)