Hoe sorteer je je was het beste?

Was moet gesorteerd worden voordat je het gaat wassen, zo voorkom je dat je witte sokken ineens een kleurtje hebben, of dat je wollen trui 2 maten kleiner de wasmachine uitkomt. Maar hoe doe je dit nou precies? Lees vooral verder als jij nog niet helemaal onder de knie hebt hoe je het beste je was kunt sorteren.

Je kunt je was op verschillende manieren sorteren, welke manier je kiest hangt volledig af van je eigen voorkeur en van de situatie. Heb je veel katoen wat gewassen moet worden? Dan kun je het beste sorteren op viesheid van de was en op kleur. Heb je veel verschillende soorten stoffen die gewassen moeten worden? Dan kun je het beste sorteren op soort stof en op kleur. Nieuwe kledingstukken die gekleurd zijn kun je het beste de eerste keer apart wassen. Nieuwe kledingstukken geven namelijk vaak af de eerste keer.

  1. Was sorteren op soort stof

Je kunt het beste verschillende soorten stof apart wassen. Als je er toch voor kiest om verschillende stoffen samen te wassen, kies dan voor de laagste was temperatuur. Voor kleding kun je makkelijk op 30 graden wassen. Als je je was sorteert op stof, maak dan 3 groepen;

 

  • Katoen; was deze op het katoenprogramma, kleding op 30 graden, beddengoed en handdoeken kunnen op 60 graden.

 

  • Synthetisch; kies hiervoor een synthetisch of anti-kreuk programma op 30 graden.

 

  • Wol; voor wol kies je een wol of een delicaat programma en ook hierbij kies je voor 30 graden. Om er zeker van te zijn dat er niks verpest wordt kun je dierbare items ook met de hand wassen in een sopje.

 

  1. Was sorteren op kleur

Als je ervoor kiest om te sorteren op kleur maak dan onderscheidt tussen de volgende 3 groepen; bonte was, witte was en donkere was. Je hebt voor deze 3 groepen ook speciale wasmiddelen.

 

  1. Was sorteren op temperatuur

Je kunt er ook voor kiezen om je was te sorteren op was temperatuur. Je hebt vaak de volgende temperatuur standen op een wasmachine;

 

  • 30-40 graden; dit is voor kleding

 

  • 60 graden; dit is perfect voor beddengoed, handdoeken en ander keuken/badkamer textiel. Vanaf 60 graden worden namelijk de bacteriën gedood.

 

  • 90 graden; dit wordt alleen gebruikt om je wasmachine te reinigen, dit is te heet voor kleding of andere was. Enkel keukendoekjes zouden mee gewassen kunnen worden.

 

Zoals je ziet zijn er dus verschillende opties als het gaat om het sorteren van je was, de manier die het handigste is zal dan ook per volle wasmand verschillen. Het ligt er compleet aan wat voor was je allemaal hebt! Zorg ervoor dat je je was goed sorteert, voor een mooi was resultaat.

 

Wil je zeker weten dat je altijd gebruik kan maken van een wasmachine? Wees dan slim en huur een wasmachine bij Skala.nl! Wij bieden tegen een lage prijs per maand wasmachines aan van topmerken zoals, BoschSamsung en Whirlpool. Bij Skala.nl kan je zelf kiezen hoelang je met deze wasmachine doet door de contractduur zelf te kiezen. Ook kan je tegen het einde van je contract je wasmachine omruilen voor een nieuwe! Zo heb je altijd de nieuwste en meest energiezuinige wasmachine zonder opnieuw aanschafkosten te moeten betalen. Mocht de wasmachine een keer kapot gaan, dan zijn de reparaties op kosten van Skala.nl. Zo heb je geen zorgen en geen onverwachte kosten! Daarnaast wilt Skala.nl het voor iedereen mogelijk maken om een wasmachine van een A-merk zoals LGSamsung & Bosch in huis te halen, daarom biedt Skala.nl ook refurbished wasmachines aan.

Nieuwsgierig geworden naar het wasmachine aanbod van Skala.nl? Klik dan hier om ons huuraanbod van wasmachines te bekijken.

 

5 producten(en)