Waarom blijft mijn koelvriescombinatie niet koud genoeg?

Om producten in jouw koelkast goed te kunnen blijven bewaren is het belangrijk dat jouw koelkast op de juiste temperatuur is ingesteld. Staat jouw koelkast of koelvriescombinatie namelijk te warm ingesteld dan loop je het risico dat de producten in de koelkast bederven. Daarom lees je hier handige tips over wat je zelf kan doen op het moment dat jouw koelkast niet meer op de juiste temperatuur ingesteld staat. Ook beantwoorden we de vraag: wat is de juiste temperatuur van een koelvriescombinatie? En weet jij hoe je de temperatuur van een koelkast instelt?

Wat is de juiste temperatuur voor een koelkast?

De juiste temperatuur waarop jouw koelkast volgens de Consumentenbond ingesteld moet staan is tussen de 3 en 4 graden Celsius.

Hoe stel je de temperatuur van jouw koelkast in?

De manier waarop je de temperatuur van jouw koelkast instelt verschilt per koelkast. Dit komt doordat niet elke koelkast de temperatuur op dezelfde manier weergeeft. De temperatuur van jouw koelkast kan op drie manieren vermeld worden:

1. In de hoeveelheid graden Celsius.

2. In cijfers van bijvoorbeeld 1 t/m 5. TIP: Weet je niet welke temperatuur bij welk cijfer hoort? Bekijk dan de handleiding van jouw koelkast of koelvriescombinatie. Ben je de handleiding kwijtgeraakt? Dan kan je de handleiding altijd nog opzoeken op het internet.

3. Een symbooltje dat stijging of daling weergeeft.

Oorzaken van een te hoge temperatuur in de koelkast

Een te hoge temperatuur in jouw koelkast of koelvriescombinatie kan veroorzaakt worden door:

  1. De thermostaat staat niet juist ingesteld.
  2. De koelkast is niet goed genoeg gevuld.
  3. De koelvriescombinatie staat in een te warme of te koude ruimte. Koelvriescombinaties en koelkasten moeten altijd in een ruimte staan die minimaal 10 graden is en maximaal 43 graden is. In onderstaande tabel kan je zien wat de minimale en maximale omgevingstemperatuur is per klimaatklasse koelkast. De klimaatklasse van jouw koelkast kan je terugvinden in de handleiding.

Klimaatklasse

Minimale temperatuur in graden Celsius

Maximale temperatuur in graden Celsius

N (Normaal)

16

32

SN (Subnormaal)

10

32

T (Tropisch)

16

43

ST (Subtropisch

16

38

 

  1. Je hebt de koelkast net gevuld met nieuwe producten. Als je de koelkast net gevuld hebt met nieuwe producten dan duurt het nog even voordat deze producten dezelfde temperatuur hebben als waarop de koelkast is ingesteld. Dit duurt meestal een paar uurtjes.
  2. De koelkast deur sluit niet goed of heeft een tijdje open gestaan.

Koelvriescombinatie huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als BoschSamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)