Waarom lekt er water uit mijn koelvriescombinatie?

Een lekkende koelkast is een vervelend probleem. Daarom lees je hier wat je moet doen als je koelkast water lekt. Ook beantwoorden we de vraag: Waarom lekt er water uit de koelkast? En hoe voorkom je dat je koelvriescombinatie water lekt?

Waarom lekt er water uit de koelkast?

Als jouw koelkast water lekt aan de binnenkant of onderkant van de koelkast dan kan dit komen door een verstoring in het waterafvoer proces. Een koelkast koelt namelijk door te bevriezen en daarna zichzelf weer te ontdooien. Het water dat hierbij vrij komt zou dan normaal gesproken via de openingen in de koelkast moeten verdwijnen in het opvangbakje. Dit opvangbakje hoef je trouwens zelf nooit te legen, omdat dit water uit zichzelf hoort te verdampen.

Wat moet je doen als je koelkast lekt?

Zojuist hebben we besproken waarom jouw koelvriescombinatie lekt. Maar hoe los je dit probleem op? Hieronder lees je 2 tips over wat je kan doen als je koelkast water lekt.

  1. Als eerste maak je de openingen schoon die het water afvoeren. Deze openingen kan je het makkelijkste schoonmaken door deze door te prikken met een satéprikker. Hiermee zorg je ervoor dat je de mogelijke verstoppingen verwijderd.
  2. Check daarna of het afvoerbakje niet beschadigd is. Mocht het afvoerbakje beschadigd zijn, dan moet je deze vervangen voor een nieuw exemplaar. Let hierbij wel op dat je een nieuw afvoerbakje bestelt dat hoort bij jouw type koelkast.

Hoe voorkom je dat je koelvriescombinatie water lekt?

Ook het lekken van een koelvriescombinatie kan je voorkomen. Om ervoor te zorgen dat jouw koelkast geen water gaat lekken is het slim om onderstaande 4 tips te volgen.

  1. Laat de deur van de koelkast niet te lang open staan. Als je de deur namelijk te lang open laat staan vindt er meer verdamping plaats in de koelkast. Hierdoor is de kans groter dat er een plas water in de koelkast ontstaat.
  2. Controleer regelmatig of de koelkastdeur nog steeds goed sluit. Mocht de koelkastdeur niet goed sluiten, dan kan namelijk hetzelfde probleem ontstaan als bij tip 1.
  3. Zorg dat je koelvriescombinatie recht staat. Staat je koelvriescombinatie scheef? Dan kan het opvangbakje sneller vol raken, waardoor het overstroomt.
  4. Maak je koelkast regelmatig goed schoon. Door je koelkast regelmatig goed schoon te maken voorkom je dat er vuil in de openingen van de koelkast terecht komt.

Koelvriescombinatie huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als BoschSamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)