Mijn laptop beeldscherm flikkert, hoe los ik dit op?

Een flikkerend beeldscherm kan een groot probleem zijn voor laptopgebruikers. Het kan hoofdpijn veroorzaken, de productiviteit verminderen en zelfs de levensduur van de laptop verkorten. Gelukkig zijn er verschillende mogelijke oplossingen voor dit probleem.

Controleer de kabels

Controleer of alle kabels goed zijn aangesloten en of er geen beschadigingen zijn aan de kabels. Probeer de kabels opnieuw aan te sluiten en kijk of het probleem is opgelost.

Pas de resolutie aan

Als het flikkeren alleen optreedt bij een specifieke resolutie, probeer dan de resolutie van het beeldscherm aan te passen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Schermresolutie" om de resolutie te wijzigen.

Update de grafische stuurprogramma's

Een verouderd of beschadigd grafisch stuurprogramma kan het flikkeren van het beeldscherm veroorzaken. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor de grafische stuurprogramma's en installeer deze indien nodig. Je kunt controleren of er updates beschikbaar zijn voor de grafische stuurprogramma's door de volgende stappen te volgen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad van je computer en selecteer "Beeldscherminstellingen".
  2. Klik op "Geavanceerde beeldscherminstellingen" en vervolgens op "Adaptereigenschappen voor weergave".
  3. Klik op het tabblad "Stuurprogramma" en klik vervolgens op "Stuurprogramma bijwerken".
  4. Windows zoekt nu automatisch naar updates voor je grafische stuurprogramma's. Als er updates beschikbaar zijn, volg dan de instructies op het scherm om deze te installeren.

Controleer de batterij-instellingen

Een flikkerend beeldscherm kan ook het gevolg zijn van verkeerde batterij-instellingen. Klik met de rechtermuisknop op het batterijpictogram in de taakbalk en selecteer "Energiebeheer" om de instellingen aan te passen.

Controleer op malware

Malware kan ook de oorzaak zijn van een flikkerend beeldscherm. Malware is een afkorting voor "malicious software" en verwijst naar elk type software dat kwaadaardige bedoelingen heeft, zoals het beschadigen of vernietigen van computersystemen, het stelen van persoonlijke informatie of het verkrijgen van ongeoorloofde toegang tot gevoelige systemen. Voer een grondige scan uit met een antivirusprogramma om te controleren op malware of virussen op de laptop.

Controleer de hardware

Als het flikkeren blijft optreden, zelfs na het uitvoeren van bovenstaande stappen, kan het probleem liggen bij de hardware van de laptop. Neem contact op met een professionele reparatiedienst om het probleem te onderzoeken en op te lossen. Huur je een laptop bij Skala? Neem dan kosteloos contact op met onze helpdesk. Wij helpen je graag verder.

Laptop huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste laptops van merken als Acer of Asus in huis halen! Wil je graag een mooie laptop hebben, maar wil je niet het volledige bedrag van een nieuwe laptop betalen? Dan zijn de refurbished laptops de uitkomst voor jou! Je draagt zelfs nog een steentje bij aan een duurzamer leven! Bij Skala kan je gemakkelijk een refurbished laptop van merken als DellMicrosoft of Apple huren!

Bij Skala.nl een laptop huren betekent dat je kunt rekenen op volledige service voor al je vragen! Heeft u vragen over een specifiek programma op uw laptop? Gewoon even bellen en je wordt direct geholpen! Veel computerproblemen kunnen op afstand worden opgelost, waardoor onze experts met uw toestemming de controle over je laptop kunnen overnemen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is ontzettend handig! U geeft onze monteur tijdelijk toestemming om je laptop over te nemen terwijl je precies kunt zien wat er op je scherm gebeurt. Maak je geen zorgen! We kijken niet naar je persoonlijke foto's of documenten. Zo krijgt je directe hulp zonder dat een monteur bij je thuis langs hoeft te komen. 

 

5 producten(en)