Mijn televisie geeft rare kleuren. Hoe los je dit op?

Na een lange dag werken is het belangrijk dat je jezelf kan ontspannen. Het is dan ook heerlijk om bijvoorbeeld een nieuwe aflevering te kijken van jouw favoriete serie. Alleen na het opstarten van jouw televisie, zie je dat jouw televisiescherm rare kleuren geeft. Dit is natuurlijk een vervelend probleem. Daarom lees je hier wat je kan doen op het moment dat je TV rare kleuren geeft. Ook beantwoorden we de vraag: Hoe kleuren TV instellen?

Kleuren beeldscherm herstellen

Om de kleuren van je televisiescherm te herstellen kun je verschillende dingen doen. Hieronder lees je 3 tips die je kunnen helpen om de kleuren van je televisie weer normaal te krijgen.

Tip 1: Start de televisie opnieuw op. Let bij het opnieuw opstarten van je televisie wel op, dat je zowel de televisie als de tv ontvanger opnieuw opstart.

Tip 2: Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten. De HDMI-kabel zorgt er namelijk voor dat het beeld en geluid van de televisie ontvanger wordt overgebracht naar de televisie. Zit de HDMI-kabel wel goed in zowel de televisie ontvanger als de televisie zelf? Dan zou het ook kunnen dat de HDMI-kabel kapot is. Controleer daarom ook altijd of een andere HDMI-kabel het probleem oplost.

Tip 3: Check of er een software update klaar staat. Ook smart-televisies kunnen net zoals je telefoon software updates krijgen. Het controleren op software updates, doe je net zoals bij je smartphone in de instellingen. Om bij het instellingen menu te komen druk je op het huisje of de menu knop op je afstandsbieding. Hierna zoek je het woord “instellingen” of het tandwiel teken. Heb je deze gevonden selecteer deze dan en druk op de OK knop. Weet je niet onder welk kopje je de systeem updates kan vinden? Bekijk dan de handleiding van je televisie.

Tv kleuren instellen

Hebben bovenstaande tips het probleem niet verholpen? Dan is het mogelijk dat de kleurinstellingen van je televisie niet goed staan. Om je televisie weer op de juiste kleuren in te stellen ga je zoals bij tip 3 besproken naar het instellingen menu. Hier ga je dan opzoek naar de beeldinstellingen. Als je deze gevonden hebt selecteer je deze en druk je op de OK knop. Je zit nu in het beeldscherm instellingen menu. Hier kan je nu de beeldscherm instellingen aanpassen. Let op dat bij elke televisie dit menu er anders uit kan zien. Ga daarom met behulp van de handleiding alle onderdelen in dit menu af en controleer of je iets vreemds ziet.

Mocht hierna het probleem nog niet verholpen zijn? Dan is het laatste wat je kan doen je televisie terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Hoe dit moet, kan je ook terug lezen in de handleiding.

Televisie leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe televisie een grote investering is. Ook als een televisie kapot gaat heb je te maken met voorrijkosten, reparatiekosten en kosten voor onderdelen. Wil je zekerheid en geen gedoe? Dan kan je bij Skala.nl een televisie leasen van onder andere de topmerken SonySamsung en LG. Jouw nieuwe televisie wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw televisie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Heb je nog vragen over welke televisie het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van televisies of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.