Mijn televisie maakt een zoemend geluid

Een zoemend geluid uit je televisie, dit is natuurlijk niet fijn. Gelukkig hoeft dit niet gelijk te betekenen dat je televisie kapot is, Skala heeft een rijtje oplossingen voor je samengesteld!

Geaard vs. niet geaard stopcontact

Het komt wel eens voor dat wanneer een apparaat wordt aangesloten op een niet-geaard stopcontact, het apparaat kan gaan brommen of zoemen. Voor de mensen die een beetje thuis zijn in elektra, klinkt dit waarschijnlijk erg logisch. Geen verstand van elektra? Geen probleem, we leggen het je uit! Er bestaan 2 soorten stopcontacten, geaard en niet-geaard. Een niet-geaard stopcontact is aangesloten op 2 draden; een blauwe en een bruine. Een geaard stopcontact heeft naast de bruine en de blauwe draad ook nog een gele/groene draad. Die gele/groene draad wordt ook wel de aarde genoemd. Voordat je naar het stopcontact van je televisie rent en deze openschroeft, willen we je nog een tip geven! Je kunt namelijk vanaf de buitenkant ook al zien of je stopcontact geaard of niet-geaard is. Een geaard stopcontact heeft aan de voorkant 2 stalen pinnetjes, boven en onder. Een niet-geaard stopcontact heeft dit niet. Probeer je televisie eens in een geaard stopcontact te doen, mocht dit nog niet het geval zijn. Dit zou een eventuele oplossing kunnen zijn voor het geluid.

Plaatsing van de televisie

Het zou eventueel ook kunnen liggen aan de plaatsing van je televisie, hierbij moet je opletten met de afstand tot andere apparaten. Heb je bijvoorbeeld externe boxen naast je televisie staan? Hier kunnen soms magneten in zitten die de tv overstuur kunnen maken. Probeer dus eens je externe apparaten wat verder van je televisie af te zetten.

Werkt dit niet?

Als deze twee oplossingen niet werken, wordt het misschien tijd om een monteur in te schakelen. Huur je jouw televisie bij Skala, dan ben je voorzien van de services die wij bieden! Neem contact op met onze klantenservice (088 - 712 9000) en dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk een monteur bij jou op de stoep staat.

Televisie huren bij Skala!

Als je huurt bij Skala geniet je van alle gemakken die hierbij komen kijken! Kies je televisie (of ander apparaat!) uit, als dit allemaal geregeld is komen wij hem zo snel mogelijk gratis bezorgen en installeren. Ooit problemen met je televisie? Dan kun je bij ons terecht! Wij sturen een monteur naar je toe die hopelijk het probleem kan verhelpen, alle kosten zijn volledig voor Skala! Kunnen de problemen niet verholpen worden? Dan krijg je geheel gratis een vervangende televisie thuis.

 

5 producten(en)