Waarom maakt mijn vaatwasser niet goed schoon?

Vaat die nog vies uit de vaatwasser komt is altijd erg vervelend, heb jij hier nou last van? Lees dan hier de Skala tips over wat je moet doen als je vaatwasser niet meer goed schoonmaakt!

Schoonmaakbeurt

Wat je het beste als eerst kunt proberen, is je vaatwasser even een goede schoonmaakbeurt geven. Dit doe je door de vaatwasser een volledig programma te laten draaien met een kopje azijn. Wanneer je de vaatwasser openmaakt, zal er heel even een onaangename geur uitkomen van de azijn. Als de vaatwasser eenmaal droog is, ruik je hier niks meer van. Haal ook eens een sponsje langs de rubbers van de deur, hier blijft vaak ook veel vuil hangen. Het filter mag ook eens in de zoveel tijd uit de vaatwasser gehaald worden en vervolgens even schoongemaakt worden. Het schoonmaken van de vaatwasser op deze manier kan helpen met het verwijderen van etensresten uit je vaatwasser. Dit is een van de redenen dat je schone vaat er vies uit zou kunnen komen.

Controleer de sproeiarmen

De sproeiarmen in een vaatwasser zijn armen die ronddraaien en waar water uit komt. Door deze waterstraaltjes wordt je vaat schoongespoeld, echter kan het voorkomen dat de gaatjes verstopt zijn. Zo kan er natuurlijk geen water doorheen en wordt je vaat dus niet schoongespoeld. Om dit te checken, haal je de sproeiarmen uit de vaatwasser. Als de gaatjes verstopt lijken door vuil of kalk, kun je deze voorzichtig schoonmaken/doorprikken met een cocktailprikker of een pincet.

Problemen met het water

Nog een probleem zou kunnen zijn dat er te weinig water in de vaatwasser komt. De water inlaadklep laat dan niet genoeg water de machine in. Dit kan komen door bijvoorbeeld de slang die lekt, zo komt er niet genoeg water in de vaatwasser. Het kan ook komen door de afvoerklep. Als de afvoerklep niet goed afsluit gaat er water verloren tijdens het draaien van de vaatwasser. Dit valt soms op te lossen door goed te reinigen, maar vaak moet hiervoor toch een monteur komen.

Vaatwasser leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe vaatwasser een grote investering is. Daarom kan je bij Skala.nl een vaatwasser leasen van het topmerk Bosch. Jouw nieuwe vaatwasser wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je vaatwasser gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw vaatwasser na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van vaatwassers.

 

5 producten(en)