Waarom stinkt mijn vaatwasser?

Je trekt je vaatwasser open, verwacht prachtige schone vaat maar in plaats daarvan komt een onaangename geur je tegemoet. Dit is natuurlijk precies wat je niet wilt hebben. Met de tips van Skala is dit probleem snel verholpen!

Waarom stinkt mijn vaatwasser?

Een vaatwasser met een gek geurtje kan door veel verschillende factoren komen. De meest voorkomende is, dat er etensresten van het servies zijn achtergebleven in het filter van jouw vaatwasser. Ook als je de vaatwasser te lang niet gebruikt en dicht laat zitten kunnen er vervelende geurtjes ontstaan. Dit komt omdat de vaatwasser dan gaat schimmelen.

Maak de vaatwasser schoon

Het meest voorkomende probleem ligt bij de filter, haal deze er eens in de zoveel tijd uit en maak deze schoon. Zo ga je hopelijk een stinkende vaatwasser tegen. De meeste filters bestaan uit enkele onderdelen, haal het filter uit de vaatwasser en maak de onderdelen los. Was elk deel heel goed af met heet water en afwasmiddel of andere vet verwijderaar. Zo komen de etensresten het makkelijkste los. Het beste is om dit eens in de week een keertje te doen. Het duurt een paar minuten en zo hou je je vaatwasser lekker schoon. Helpt dit niet? Maak dan ook eens de randen van de deur schoon en de sproeiarmen, deze kun je loshalen en schoonmaken met heet water. Controleer of de gaatjes niet dicht zitten met kalk, deze kun je eventueel doorprikken met een tandenstoker of een naald.

Witte azijn

Alles schoongemaakt en nog steeds een onaangename geur? Zet dan eens een kopje witte azijn in de vaatwasser en laat een volledig programma draaien. Als de vaatwasser klaar is, zal het even ruiken naar azijn, maar als je hem even laat luchten zul je snel genoeg merken dat alle nare geurtjes weg zijn. Droogte zorgt er namelijk voor dat de azijngeur verdwijnt!

Nu nog problemen?

Dit allemaal geprobeerd en nog steeds een stinkende vaatwasser? Dan is het tijd om de afvoerslang en de aansluiting eens te checken. In de afvoerslag mag geen te scherpe buiging zitten, check dit dus even. Controleer ook gelijk de aansluiting van de afvoerpijp op de afvoerslang, als deze met een lus is aangesloten op de afvoerpijp, kan er vies water uit de gootsteen via de afvoerslang de vaatwasser in lopen. Zoals je je wel kunt voorstellen kunnen ook hier vervelende geurtjes ontstaan. Is dit het geval? Maak de lus dan wat groter of zorg dat er zo min mogelijk buiging in de slang zit.

Vaatwasser leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe vaatwasser een grote investering is. Daarom kan je bij Skala.nl een vaatwasser leasen van het topmerk Bosch. Jouw nieuwe vaatwasser wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je vaatwasser gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw vaatwasser na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van vaatwassers.

 

5 producten(en)