Quickdrive: Wat houdt het in?

Quickdrive

Quickdrive is een revolutionaire technologie die Samsung heeft uitgebracht bij de allernieuwste wasmachines. Hiermee wordt de tijd die nodig is voor het draaien van een volledige was gehalveerd.  

Wat houdt deze technologie precies in? 

Quickdrive is een technologie voor de wasmachines ontwikkelt door Samsung. Het zorgt er voor dat de tijd van een wasbeurt met 50% wordt teruggedrongen zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de wasbeurt. In september 2017 werd deze nieuwe technologie aangekondigd  tijdens de IFA Berlijn In maart 2018 wordt het product op de markt gebracht en zal Skala.nl de nieuwste apparaten aan jou kunnen verhuren.

Samsung heeft deze technologie geïmplementeerd in de nieuwste wasmachine, de WW8800M. Deze heeft een nieuw programma genaamd "SuperSpeed", dat er voor zorgt dat je was na een half uur al klaar is. Niet alleen qua tijd is het een vooruitgang, maar ook op je energiekosten zal je het gaan merken. Je bespaart namelijk 20% energie. 

Hoe werkt het?

De wasmachine heeft een zogenaamde "Q-Drum”, wat een hoofdtrommel is met een aparte plaat aan de achterkant die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Zie ook de afbeelding hieronder.

Quickdrive

Hierdoor wordt de was in meerdere richtingen bewogen en wordt het dus sneller en beter gewassen. Wat ook een handige functie van deze wasmachine is, is dat er een AddWash deur is toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om tijdens de was nog snel een vergeten kledingstuk toe te voegen zonder de was stop te zetten.

Quickdrive

Wat zijn de voordelen van de Quick Drive Samsung wasmachine?

De wasmachine wast dus sneller, beter en je bespaart op je energiekosten. Onderstaand overzicht geeft weer hoeveel sneller de wasmachine van Samsung per programma wast:

  • het eco-katoen programma duurt nu 138 minuten i.p.v. 279 minuten;
  • het katoenprogramma duurt nu 66 minuten i.p.v. 131 minuten;
  • het super-eco-wasprogramma duurt nu 58 minuten i.p.v. 115 minuten;
  • het Superspeed-programma duurt nu 39 minuten i.p.v. 59 minuten

 

Ook is er op technologisch vlak nog een toevoeging. Er is namelijk een app voor de Samsung WW8800M met een wasassistent, genaamd de Q-rator.

Hiermee worden 3 functies toegevoegd aan de app, namelijk:

Quickdrive

  • Laundry Planner: zorgt ervoor dat je kan instellen wanneer de was klaar moet zijn.
  • Laundry Recipe: zorgt ervoor dat je kan invullen welke kleur of stoftype je wast en hoe vuil die is. Op basis van wat je hier invoert ontvang je aanbevelingen voor het beste wasprogramma en deze kun je naar de wasmachine sturen.
  • Homecare Wizard: geeft je inzicht in je wasgedrag. Hiermee wordt duidelijk hoeveel wassen je hebt gedraaid, hoeveel energie dat heeft gekost en welke programma's het meest door jou worden gebruikt.