Mijn wasmachine stinkt. Hoe los ik dit op?

Als je jouw wasmachine na een wasbeurt openmaakt, dan wil je de geur ruiken van schone was. Het is dan een grote teleurstelling als je was na een wasbeurt niet fris ruikt. Daarom lees je hier wat je zelf kan doen om je wasmachine weer lekker te laten ruiken. Ook beantwoorden we de vraag: Hoe voorkom je dat je wasmachine gaat stinken? En wat veroorzaakt een stinkende wasmachine?

Wat veroorzaakt een stinkende wasmachine?

Als jouw wasmachine stinkt dan wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door vetluis. Vetluis ontstaat doordat er restjes wasmiddel en huidschilfers achterblijven in de wasmachine.

Hoe voorkom je een stinkende wasmachine?

Om de groei van vetluis tegen te gaan is het slim om onderstaande 5 tips te volgen:

1. Kies voor een vloeibaar wasmiddel in plaats van een wasmiddel in poedervorm. Een wasmiddel in poedervorm lost namelijk moeilijker op. Hierdoor is de kans groter dat er meer zeepresten achterblijven.

2. Gebruik niet meer wasmiddel dan nodig is. Op de verpakking van jouw wasmiddel kan je terugvinden hoeveel wasmiddel je nodig hebt voor de wasbeurt.

3. Laat de wasmachine deur na een wasbeurt openstaan. Door dit te doen zorg je ervoor dat de trommel van jouw wasmachine goed kan drogen.

4. Maak regelmatig met een vochtige doek het rubber van de wasmachine schoon. De rubberen ring die om de trommel van de wasmachine heen zit, is namelijk de ideale plek voor vuil om zich te verzamelen.

5. Draai minimaal 1x per maand een was op 60 graden. Hiermee rem je namelijk de groei van bacteriën af.

Hoe reinig je een stinkende wasmachine?

Om van de stinkende geur in jouw wasmachine af te komen moet je een was draaien met een temperatuur die hoger is dan 60 graden. Als je wasmachine erg stinkt raadt de Consumentenbond je aan om een was te draaien op 90 graden. Draai deze was dan met oud wasgoed met een beetje waspoeder voor witte was. Mocht je wasmachine daarna nog stinken, draai dan het programma nog een aantal keer opnieuw tot dat de wasmachine niet meer stinkt.

Extra tip: Heeft jouw wasmachine een reinigingsprogramma? Dan kan je deze hier ook goed voor gebruiken.

Wasmachine huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met wasmachines van merken als BoschSamsungLGAEGWhirlpool en Hisense in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een wasmiddel abonnement bij het huren van een wasmachine voor een klein extra bedrag per maand. Voor slechts € 3,50 per maand ontvang je ieder jaar Robijn Klein en Krachtig. Dit wasmiddel is geschikt voor alle soorten was; wit, zwart en gekleurd! Klik hier voor meer informatie. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)