Waarom droogt mijn vaatwasser niet goed?

Snelle oplossingen

Als eerst is het belangrijk om te onthouden dat verschillende materialen niet goed drogen in een vaatwasser. Mocht dus je kunststof bestek of plastic bekers niet droog worden, ligt dit niet aan je vaatwasser! Ook moet je er goed op letten dat je een programma kiest waar wel een droogcyclus bij zit. Veel vaatwassers hebben ook een spoelprogramma of een snel programma, deze drogen dus niet.

Gebruik glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel zorgt niet alleen voor een mooie glans op je schone vaat, het zorgt er ook voor dat je vaat mooi droog wordt. Als je een tablet gebruikt, zit dit er vaak al in. Echter komt het dan niet altijd op het juiste moment vrij, zo heb je dus de kans dat je vaat nat uit de machine komt. Probeer dus eens om zelf glansspoelmiddel toe te voegen.

Open de machine op tijd

Als jij je hete vaat in de machine laat staan als het programma is afgelopen, kan deze gaan condenseren. Zo wordt het dus weer opnieuw nat, terwijl het misschien wel kurkdroog is geweest. Trek de vaatwasser open als hij klaar is, ook al wil je de vaat niet gelijk wegzetten.

Goede indeling

Het is belangrijk dat je je vaatwasser goed indeelt, niet alleen voor het drogingsproces, maar ook voor een mooie schone vaat. Zorg dat kopjes en bakjes altijd ondersteboven staan en hou genoeg ruimte tussen je vaat. Stop de vaatwasser ook niet te vol!

Vaatwasser huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch en Etna in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

5 producten(en)