Waarom droogt mijn vaatwasser niet goed?

Snelle oplossingen

Als eerst is het belangrijk om te onthouden dat verschillende materialen niet goed drogen in een vaatwasser. Mocht dus je kunststof bestek of plastic bekers niet droog worden, ligt dit niet aan je vaatwasser! Ook moet je er goed op letten dat je een programma kiest waar wel een droogcyclus bij zit. Veel vaatwassers hebben ook een spoelprogramma of een snel programma, deze drogen dus niet.

Gebruik glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel zorgt niet alleen voor een mooie glans op je schone vaat, het zorgt er ook voor dat je vaat mooi droog wordt. Als je een tablet gebruikt, zit dit er vaak al in. Echter komt het dan niet altijd op het juiste moment vrij, zo heb je dus de kans dat je vaat nat uit de machine komt. Probeer dus eens om zelf glansspoelmiddel toe te voegen.

Open de machine op tijd

Als jij je hete vaat in de machine laat staan als het programma is afgelopen, kan deze gaan condenseren. Zo wordt het dus weer opnieuw nat, terwijl het misschien wel kurkdroog is geweest. Trek de vaatwasser open als hij klaar is, ook al wil je de vaat niet gelijk wegzetten.

Goede indeling

Het is belangrijk dat je je vaatwasser goed indeelt, niet alleen voor het drogingsproces, maar ook voor een mooie schone vaat. Zorg dat kopjes en bakjes altijd ondersteboven staan en hou genoeg ruimte tussen je vaat. Stop de vaatwasser ook niet te vol!

Vaatwasser leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe vaatwasser een grote investering is. Daarom kan je bij Skala.nl een vaatwasser leasen van het topmerk Bosch. Jouw nieuwe vaatwasser wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je vaatwasser gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw vaatwasser na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van vaatwassers.