Hoe ontkalk je een vaatwasser?

Je vaatwasser ontkalken, een van die klusjes die eens in de zoveel tijd toch even moet gebeuren. Maar hoe zat dit ook alweer? Of misschien is het wel de eerste keer dat je dit doet! Skala is er om je te helpen en zal in dit bericht precies vertellen hoe je je vaatwasser ontkalkt.

Waarom is ontkalken belangrijk?

In water zit kalk, op sommige plekken in Nederland meer als andere. Dit is eigenlijk bijna nooit een probleem, maar kalk kan zich gaan ophopen na een tijdje. Een dun laagje is al snel een dik plakkaat en dit is erg slecht voor al je machines, bijvoorbeeld de vaatwasser. Als je te lang wacht met ontkalken kan je vaatwasser zelfs kapotgaan.

Hoe vaak moet je ontkalken?

Over het algemeen is 1 à 2 keer per jaar voldoende als we spreken over het ontkalken van je vaatwasser. Echter verschilt de hoeveelheid kalk in elk gebied en kan het dus zomaar voorkomen dat er na 3 maanden alweer veel kalk zichtbaar is in je machine. In dit geval is het dus zeker aan te raden vaker te ontkalken.

De vaatwasser ontkalken

  1. Zorg dat je vaatwasser leeg is
  2. Zet een intensief programma aan (minstens 60 graden) zonder afwasmiddel
  3. Zet het programma na 30 minuten op pauze
  4. Verspreid je ontkalkingsmiddel over de onderkant van je vaatwasser
  5. Start het programma opnieuw en laat hem deze keer helemaal draaien
  6. Klaar, een ontkalkte vaatwasser!

Vaatwasser huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch en Etna in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)