Hoe ontvet je je vaatwasser?

Vetresten die achterblijven in je vaatwasser zijn natuurlijk niet fijn, het is vreselijk slecht voor je filters en het kan ervoor zorgen dat je vaat vies blijft na het afwassen. Skala geeft je een aantal tips over hoe je het beste je vaatwasser kan ontvetten.

Vaatwasser ontvetten

  1. Haal je vaatwasser leeg
  2. Draai een zo heet mogelijk programma
  3. Stop het programma na 20 minuten en open je vaatwasser
  4. Giet je ontvettingsmiddel over de bodem van je vaatwasser
  5. Laat het programma verder draaien tot het einde

Vaatwasser schoonhouden

Naast het ontvetten van je vaatwasser is het erg belangrijk dat je je vaatwasser goed schoonhoudt, zo voorkom je dat je vaatwasser snel weer vet wordt. Spoel de filters regelmatig af, prik de gaatjes van de sproeiarmen door als deze gevuld zijn met kalk en poets het deurrubber om vieze vaat na het wassen te voorkomen.

Vette vaatwasser voorkomen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je vaatwasser hopelijk niet te snel ontvet hoeft te worden. Het is ten eerste verstandig om één keer in de twee weken een heet programma te draaien, hiermee worden veel vetresten al weggespoeld en zal het zich minder snel opstapelen. Ook helpt het heel erg om servies wat veel resten vet erop heeft eerst even af te nemen met een stukje keukenrol voordat je deze in de vaatwasser zet. Voorspoelen is vaak niet nodig, aangezien dit ook weer water en energie verbruikt. Het kan ook helpen de vaatwasser niet te vol te doen, zo kan alles goed schoongespoeld worden. Enkele vaatwassers hebben een reinigingsprogramma die je aan kan zetten als de vaatwasser leeg is. Als jouw vaatwasser dit heeft kun je dit regelmatig doen om de vaatwasser schoon en in goede staat te houden.

Vaatwasser huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch en Etna in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)