Veelgestelde vragen over betalen

Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord die te maken hebben met het betalen van een product. Staat je vraag er niet tussen? Klik dan hier voor de andere veelgestelde vragen of bel de klantenservice via 088-7129000.

 

Waarom is mijn eerste maandbedrag hoger?

Bij Skala betaal je altijd een maand vooruit. Wij schrijven doorgaans af op de 26e, maar als je net begint met huren betaal je ook nog voor het aantal resterende dagen tot aan de facturatiedatum.

We leggen het hier nog even uit aan de hand van een voorbeeld:

  • Je sluit een overeenkomst af voor een wasmachine met een maandbedrag van €32,95. De wasmachine wordt geleverd op 10 januari.
  • Het eerstvolgende betaalmoment is op de 26e van diezelfde maand. Je betaalt vooruit, dus deze betaling gaat over de periode van 26 januari tot 26 februari.
  • Maar: je hebt de wasmachine al in huis in de periode van 10 januari tot 26 januari. Voor deze periode betaal je dan nog een bedrag van €15,94
  • Deze twee bedragen tel je bij elkaar op. Het totale maandbedrag wordt dan €48,89. Dit maandbedrag wordt bij jouw eerste maandafschrijving afgeschreven. Voor alle maanden erna betaal je het standaard maandbedrag.

 

Hoe werken de betalingen?

De betalingen worden maandelijks op de 26e (of een andere afgesproken betaaldag) d.m.v. automatische incasso afgeschreven.

 

Zijn er eenmalige kosten?

Nee

 

Wat gebeurt er als mijn betaling mislukt?

Er wordt een aantal dagen later een tweede poging d.m.v een herincasso gedaan. Lukt deze alsnog niet, dan wordt er door onze financiële afdeling contact met je opgenomen.

 

Wordt er borg gevraagd?

Nee.

 

Hoe wijzig ik mijn betaalgegevens?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Bel naar 088-7129000 of mail naar klantenservice@skala.nl

 

Wanneer worden de huurbedragen afgeschreven?

Standaard schrijven wij af op de 26e van elke maand, maar als een andere datum voor jou beter uitkomt, kan je dit aangeven bij onze klantenservice. Dat kan ook als je al klant bent. Bel hiervoor naar 088-7129000 of mail naar klantenservice@skala.nl