Veelgestelde vragen over het huren bij Skala

Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord die te maken hebben met het huren van een product op Skala.nl. Staat je vraag er niet tussen? Klik dan hier voor de andere veelgestelde vragen of bel de klantenservice via 088-7129000.

 

Wat gebeurt er met mijn overeenkomst/apparaat aan het einde van de huurperiode?

Aan het einde van de huurperiode wordt de overeenkomst automatisch stilzwijgend verlengd. In deze periode is de overeenkomst maandelijks opzegbaar. Je hebt dan de volgende keuzes:

Apparaat teruggeven

Mocht je na afloop van het contract je apparaat niet meer willen, kun je deze gewoon laten ophalen door ons. Het contract wordt dan beëindigd.

Apparaat kopen

Verder heb je ook nog de optie om het apparaat na afloop van je contract te kopen. Voor meer informatie hierover neem contact op met onze klantenservice.

Apparaat blijven huren

Ben je nog blij met het apparaat wat je hebt staan? Je kunt ervoor kiezen om het apparaat te blijven huren, je contract wordt dan verlengd! De huurprijs wordt dan lager.

Apparaat omruilen

Het is tijdens je contract mogelijk om je apparaat in te ruilen voor een nieuwer model, of voor een heel ander soort apparaat.

 

Voor hoe lang huur ik mijn apparaat?

De duur van een huurovereenkomst bij Skala.nl is 3, 4 of 5 jaar.  Afhankelijk van het product kan een gewenste huurtermijn worden geselecteerd. Na deze periode loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd.

 

Kan ik mijn apparaat ook omruilen voor iets nieuws?

Ongeacht de huurtermijn is het bij Skala.nl mogelijk om de gehuurde apparatuur na verloop van tijd om te ruilen voor een nieuwer model, zo blijf je “up-to-date” met de technische ontwikkelingen.

 

Kan ik een apparaat voor een kortere periode huren?

Nee dat is niet mogelijk, de duur van een huurovereenkomst bij Skala.nl is 3, 4 of 5 jaar. Afhankelijk van het product kan een gewenste huurtermijn worden geselecteerd. Na deze periode loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Ongeacht de huurtermijn is het bij Skala.nl mogelijk om de gehuurde apparatuur na verloop van tijd om te ruilen voor een nieuwer model, zo blijf je “up-to-date” met de technische ontwikkelingen.

 

Word ik eigenaar van het apparaat?

Nee. Aangezien Skala de apparaten verhuurt, blijven de apparaten ons eigendom. Je hebt na afloop van jouw gekozen huurtermijn wel een optie om het apparaat over te nemen tegen betaling van een koopoptie.

 

Wat moet ik doen als ik wil stoppen met huren?

Wij vernemen dit graag schriftelijk van je. Dit kan door een mail te sturen naar klantenservice@skala.nl. Een medewerker van de klantenservice gaat dan met jou kijken op welke manier je jouw huurovereenkomst wilt beëindigen: het apparaat teruggeven, omruilen of kopen.

 

Kan ik mijn gehuurde producten kopen?

Ja, dat kan. Je hebt na afloop van jouw gekozen huurtermijn een optie om het apparaat over te nemen tegen betaling van een koopoptie. Deze koopoptie wordt in het laatste jaar van jouw huurperiode berekend.