Waarom gaat mijn televisie vanzelf uit?

Waarom gaat mijn televisie vanzelf uit?

Je televisie gaat vanzelf uit, heel vervelend natuurlijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf nog kunt proberen, voordat je een monteur belt. Skala heeft een aantal mogelijke oplossingen voor jou op een rijtje gezet.

Oplossing 1: De stekker

Wat je als eerste altijd even kunt proberen, is de stekker van je televisie er even uithalen, 30 seconden wachten en vervolgens weer in het stopcontact doen. Mogelijk moest je televisie even resetten, dit gebeurt wanneer de stroom er voor 30 seconden af is. De tv zal hierna weer aangaan, kijk of hij aanblijft. Is dit niet het geval? Probeer dan de volgende oplossing.

Oplossing 2: Instellingen

Tegenwoordig zijn er veel televisies die een duurzaamheidsstand hebben. Dit houdt in dat de televisie automatisch uitgaat als er een bepaalde tijd geen knopjes op de afstandsbediening worden ingedrukt. Als je niet weet dat deze stand aanstaat, kan het zo lijken dat je televisie uit het niets uitgaat, terwijl dit niet het geval is. Zoek in de instellingen van je televisie naar een eco- of duurzaamheidsstand en zet deze uit mocht je dit willen. Hou wel in gedachte dat als je een keer in slaap valt, of de televisie per ongeluk aan laat staan, de tv niet automatisch uit zal schakelen.

Oplossing 3: Slaapstand

De meeste televisies hebben een slaapstand, of ook wel een slaaptimer. Dit is een vooraf ingestelde timer, gemaakt voor als je in slaap wilt vallen tijdens het televisie kijken. Is dit niet wat je wilt, dan kan het erg vervelend zijn. Ga in de instellingen van je tv eens op zoek naar een slaapstand, slaaptimer, timer of een andere benaming die hier op duidt. Als je deze uitzet, zal je televisie als het goed is niet meer automatisch uitgaan. Is dit wel het geval? Kijk dan eens naar de andere oplossingen.

Oplossing 4: Updaten

Het zou eventueel nog kunnen liggen aan verouderde software, zorg ervoor dat je televisie up-to-date is en laat updates niet te lang open staan. Staat er nog een update open? Laat je tv eens updaten, kijk hierna of je televisie nog steeds uitschakelt zonder dat je dit wilt.

Oplossing 5: De aansluitingen

De laatste oplossing is het controleren van je kabels en de source. Zorg ervoor dat je televisie op de goede source staat, dit doe je door op de afstandsbediening op het ‘source’ knopje te klikken en vervolgens de gewenste source te kiezen. Ook is het erg belangrijk om goede kabels te gebruiken, gebruik je kabels die kapot zijn gegaan, kan het zo zijn dat het scherm van je tv ineens zwart wordt. Test of dit het probleem is door je televisie op een andere source te zetten.

Oplossingen werken niet?

Mochten al deze oplossingen nou niet helpen? Dan wordt het misschien toch tijd om eens een monteur te bellen. Huur je je televisie bij Skala? Dan hebben we goed nieuws, wij sturen dan geheel gratis een monteur naar je toe. Deze monteur komt kijken wat er mis is met de televisie en waar mogelijk zal hij deze geheel kosteloos maken! Mocht de televisie helaas niet meer gemaakt kunnen worden? Dan zorgt Skala uiteraard voor een vervangend apparaat! Huur je bij Skala en heb je een monteur nodig? Neem dan contact met ons op!

Huren bij Skala

Bij Skala kun je voor een laag maandelijks bedrag de nieuwste technologie en apparaten huren, zo ook televisies! Na je bestelling wordt het apparaat gratis bezorgd en geïnstalleerd. Problemen met het apparaat? Alle kosten zijn voor Skala! Ben je benieuwd geworden naar het huren bij Skala? Neem eens een kijkje bij ons huurassortiment of onze hoe werkt huren pagina.

 

5 producten(en)