Droogt je droger niet goed? Skala.nl helpt je verder!

Herken je dat moment? Een feestje vanavond en jouw favoriete outfit moet nog in de wasdroger, maar de droogresultaten laten te wensen over. Daarom delen we hier 3 handige tips om te voorkomen dat je was niet goed droog uit de wasdroger komt, zodat jij altijd stralend voor de dag kunt komen.

Tip 1: Kies het Juiste Droogprogramma

Selecteer het juiste programma voor een optimale droging. Elk type stof heeft een andere droogtijd, dus let op welke soorten was je samen droogt om ongelijkmatige droging te voorkomen.

Tip 2: Houd je aan het Vulgewicht

Vermijd overvulling van de droogtrommel, want dit belemmert de luchtstroom. Houd 10% van de trommel vrij om ervoor te zorgen dat de warme lucht efficiënt circuleert.

Extra Tip: Maak gebruik van wasdrogerballen voor een verbeterde luchtcirculatie en snellere, betere droging.

Tip 3: Onderhoud je Condensor, Filter en Sensor

Om ervoor te zorgen dat je wasdroger efficiënt blijft werken, is het cruciaal om zowel de condensor als het filter regelmatig schoon te houden. Na elke droogbeurt wordt aanbevolen om de filter van je wasdroger stofvrij te maken. Wat betreft de condensor, is het voldoende om deze elke 2/3 maanden schoon te maken. Je vindt de condensor vaak linksonder in de droger, verborgen achter een klep. De reinigingsmethode van de condensor hangt af van het type dat je bezit. Bij een condensdroger spoel je de condensor af onder de kraan, terwijl je bij een warmtepompdroger de condensor schoonzuigt met een stofzuigerborstel.

Let op: Sommige warmtepompdrogers zijn uitgerust met een zelfreinigende condensor, waardoor handmatig schoonmaken overbodig is. Twijfel je of jouw apparaat zo'n zelfreinigende functie heeft? Raadpleeg dan altijd eerst de handleiding.

Naast de condensor en filter speelt de sensor in je droger een cruciale rol. Deze sensor meet de vochtigheidsgraad in de was. Om ervoor te zorgen dat de sensor nauwkeurig blijft functioneren, is het aan te raden om deze elke maand schoon te maken met een vochtige doek. De meeste sensoren bevinden zich aan de voorkant van de droogtrommel, maar als je moeite hebt om de sensor te lokaliseren, biedt de handleiding hierover duidelijkheid.

Na deze tips nog steeds problemen?

Als de bovenstaande tips niet helpen, zorgen wij ervoor dat je niet in de kou blijft staan. Bij Skala.nl begrijpen we dat een goed werkende wasdroger essentieel is voor een soepel verloop van je dagelijkse huishoudelijke taken. Neem contact op met onze klantenservice voor persoonlijke assistentie. We zijn hier om ervoor te zorgen dat jouw wasdroger optimaal presteert.