Droogt je droger niet goed? Skala.nl helpt je verder!

Herken je dat moment? Een feestje vanavond en jouw favoriete outfit moet nog in de wasdroger, maar de droogresultaten laten te wensen over. Daarom delen we hier 3 handige tips om te voorkomen dat je was niet goed droog uit de wasdroger komt, zodat jij altijd stralend voor de dag kunt komen.

Tip 1: Kies het Juiste Droogprogramma

Selecteer het juiste programma voor een optimale droging. Elk type stof heeft een andere droogtijd, dus let op welke soorten was je samen droogt om ongelijkmatige droging te voorkomen.

Tip 2: Houd je aan het Vulgewicht

Vermijd overvulling van de droogtrommel, want dit belemmert de luchtstroom. Houd 10% van de trommel vrij om ervoor te zorgen dat de warme lucht efficiënt circuleert.

Extra Tip: Maak gebruik van wasdrogerballen voor een verbeterde luchtcirculatie en snellere, betere droging.

Tip 3: Onderhoud je Condensor, Filter en Sensor

Om ervoor te zorgen dat je wasdroger efficiënt blijft werken, is het cruciaal om zowel de condensor als het filter regelmatig schoon te houden. Na elke droogbeurt wordt aanbevolen om de filter van je wasdroger stofvrij te maken. Wat betreft de condensor, is het voldoende om deze elke 2/3 maanden schoon te maken. Je vindt de condensor vaak linksonder in de droger, verborgen achter een klep. De reinigingsmethode van de condensor hangt af van het type dat je bezit. Bij een condensdroger spoel je de condensor af onder de kraan, terwijl je bij een warmtepompdroger de condensor schoonzuigt met een stofzuigerborstel.

Let op: Sommige warmtepompdrogers zijn uitgerust met een zelfreinigende condensor, waardoor handmatig schoonmaken overbodig is. Twijfel je of jouw apparaat zo'n zelfreinigende functie heeft? Raadpleeg dan altijd eerst de handleiding.

Naast de condensor en filter speelt de sensor in je droger een cruciale rol. Deze sensor meet de vochtigheidsgraad in de was. Om ervoor te zorgen dat de sensor nauwkeurig blijft functioneren, is het aan te raden om deze elke maand schoon te maken met een vochtige doek. De meeste sensoren bevinden zich aan de voorkant van de droogtrommel, maar als je moeite hebt om de sensor te lokaliseren, biedt de handleiding hierover duidelijkheid.

Na deze tips nog steeds problemen?

Als de bovenstaande tips niet helpen, zorgen wij ervoor dat je niet in de kou blijft staan. Bij Skala.nl begrijpen we dat een goed werkende wasdroger essentieel is voor een soepel verloop van je dagelijkse huishoudelijke taken en daarom staat een monteur zelfs binnen één werkdag voor je deur als je de storing vóór 12 uur 's middags meldt. Onze vriendelijke klantenservice begeleidt je door het proces en onze monteurs bezorgen en installeren gratis. Bel 088-712 9000 om de klantenservice te bereiken (ma t/m do van 08.30 tot 20.00, vr van 8.30 tot 17.00 & za/zo van 12.00 tot 17.00). We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw wasdroger optimaal presteert. 

Wasdroger leasen bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als BoschAEGSamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)