Waarom wordt mijn wasdroger te warm?

Een droger die te warm wordt is uiteraard niet zo handig, niemand wil gekrompen kleding uit de droger halen natuurlijk. Maar hoe kan het dat je droger uit zichzelf te warm wordt, en kun je er iets aan doen? In dit artikel legt Skala je alles uit!

Oververhitting

Het oververhitten van je droger kan zeker gevaarlijk zijn! Oververhitting van een droger ontstaat meestal wanneer het filter vol zit, de machine kan dan zijn warmte niet kwijt en blijft alleen maar heter worden. Een oververhitte droger kan zelfs brand veroorzaken. Merk je dus dat je droger uit zichzelf erg heet wordt? Zorg er dan voor dat je het filter schoonmaakt voordat je de droger nog een keer gebruikt. Het reinigen van de filter is erg simpel, bij de meeste drogers zit de filter in de deur. Haal het filter eruit en trek het stof ervan af. Zorg ook dat je eventuele roosters in het deurgat ook even meeneemt. Doe dit elke keer als je de droger gebruikt! Dit is ontzettend belangrijk, drogen met een vol filter geeft een groot brandgevaar. Brand in een wasdroger met een vol filter ontstaat doordat het stof vlamvat. Dit kan gebeuren door een gloeiend verwarmingselement, vonken of een motor die niet naar behoren werkt. Vonken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld knopen van kledingstukken die tegen elkaar aan komen tijdens het droogprogramma.

Nog steeds een warme wasdroger?

Heb je je filter helemaal schoon en wordt je droger nog steeds zo heet? Gebruik de droger dan even niet en bel een monteur. Er kan iets mis zijn met het verwarmingselement en dit kan zeker gevaarlijk zijn. Bij Skala.nl staat een monteur zelfs binnen één werkdag voor je deur als je de storing vóór 12 uur 's middags meldt. Onze vriendelijke klantenservice begeleidt je door het proces en onze monteurs bezorgen en installeren gratis. Bel 088-712 9000 om de klantenservice te bereiken (ma t/m do van 08.30 tot 20.00, vr van 8.30 tot 17.00 & za/zo van 12.00 tot 17.00). Gebruik de droger niet tot de oorzaak van het probleem door een monteur is vastgesteld en opgelost!

Droger huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als BoschAEGSamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)