Waarom wordt mijn wasdroger te warm?

Een droger die te warm wordt is uiteraard niet zo handig, niemand wil gekrompen kleding uit de droger halen natuurlijk. Maar hoe kan het dat je droger uit zichzelf te warm wordt, en kun je er iets aan doen? In dit artikel legt Skala je alles uit!

Oververhitting

Het oververhitten van je droger kan zeker gevaarlijk zijn! Oververhitting van een droger ontstaat meestal wanneer het filter vol zit, de machine kan dan zijn warmte niet kwijt en blijft alleen maar heter worden. Een oververhitte droger kan zelfs brand veroorzaken. Merk je dus dat je droger uit zichzelf erg heet wordt? Zorg er dan voor dat je het filter schoonmaakt voordat je de droger nog een keer gebruikt. Het reinigen van de filter is erg simpel, bij de meeste drogers zit de filter in de deur. Haal het filter eruit en trek het stof ervan af. Zorg ook dat je eventuele roosters in het deurgat ook even meeneemt. Doe dit elke keer als je de droger gebruikt! Dit is ontzettend belangrijk, drogen met een vol filter geeft een groot brandgevaar. Brand in een wasdroger met een vol filter ontstaat doordat het stof vlamvat. Dit kan gebeuren door een gloeiend verwarmingselement, vonken of een motor die niet naar behoren werkt. Vonken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld knopen van kledingstukken die tegen elkaar aan komen tijdens het droogprogramma.

Monteur

Heb je je filter helemaal schoon en wordt je droger nog steeds zo heet? Gebruik de droger dan even niet en bel een monteur. Er kan iets mis zijn met het verwarmingselement en dit kan zeker gevaarlijk zijn. Huur je je droger bij Skala? Neem dan contact op met onze klantenservice en dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk een monteur voor de deur staat. Gebruik de droger niet tot de oorzaak van het probleem door een monteur is vastgesteld en opgelost!

Droger huren bij Skala.nl

Bij Skala huur je wasdrogers van merken als Bosch en LG voor een lage maandelijkse prijs. Je nieuwe droger wordt gratis bezorgd en geinstalleerd door een van onze monteurs. Mocht je droger tijdens je contract stuk gaan, dan zijn de kosten voor Skala! Wij sturen geheel gratis en zo snel mogelijk een monteur naar je toe. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw droger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kun je altijd de nieuwste apparaten in huis hebben.

Heb je nog vragen over welke wasdroger het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van wasdrogers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.