Wat moet je doen als je wasmachine afvoer verstopt is?

Je wasmachine heeft een verstopte afvoer, wat vervelend! Gelukkig hebben wij op deze pagina 3 tips verzameld zodat jij hopelijk snel weer je wasjes kunt draaien!

Wasmachineafvoer ontstoppen met kokend water

De makkelijkste manier om je afvoer van je wasmachine te ontstoppen is met kokend water. Je zult eerst de sifon los moeten draaien, dit is de naam van de buis die het water afvoert. Zorg dat je er een emmer onder hebt staan, want er kan nog water uitkomen! Leg voor de zekerheid een handdoek neer, je wilt niet overal water natuurlijk. Als je de sifon hebt losgedraaid, giet dan kokend water door de afvoer, dit kan het makkelijkste met een waterkoker. Heb je deze nou niet, kook dan wat water in een pannetje en giet dit erin. Als de afvoer verstopt zit met vet, zal het hete water het vet hopelijk smelten en zal het doorlopen. Wacht een aantal minuten en check of het water weggestroomd is.

Wasmachineafvoer ontstoppen met baking soda en azijn

Heeft het kokend water niet geholpen? Dan kun je baking soda en azijn proberen. Giet eerst een kopje baking soda in de afvoer, en giet daar overheen een kopje azijn. Houd je gezicht bij de afvoer vandaan, het gaat namelijk hard bruisen en de combinatie kan best stinken. Laat dit mengsel 15 minuten inwerken en giet na die tijd nog eens kokend water door de afvoer.

Wasmachineafvoer ontstoppen met een ontstoppingsveer

Mocht ook de baking soda met azijn niet geholpen hebben, kun je nog een ontstoppingsveer proberen. Deze zijn voor een paar euro te koop bij de meeste bouwmarkten. Als je er eentje hebt is het belangrijk om voordat je begint weer een emmer en een handdoek onder de sifon te zetten. Draai deze los en duw de ontstoppingsveer de leiding in. Trek de ontstoppingsveer er een paar keer uit en weer erin. Draai vervolgens de sifon weer vast en check of het water weg kan lopen.

Nog niet gelukt?

Is je wasmachine nog steeds verstopt na het proberen van al deze dingen? Schakel dan een monteur in! Huur je je wasmachine bij Skala? Dan heb je geluk! Dan komt onze monteur namelijk geheel kosteloos bij je langs! Huur je nou nog niet bij Skala, maar klinkt dit je wel goed in de oren? Neem dan eens een kijkje bij ons huuraanbod.

 

5 producten(en)