Hoe ontkalk je een wasmachine?

Hoe ontkalk je een wasmachine?

Hopelijk ben je erg blij met je wasmachine, is dit het geval dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat! Daarom moet je je wasmachine regelmatig schoonmaken en ontkalken. Maak je je wasmachine niet vaak genoeg schoon? Dan heb je grotere kans op een stinkende wasmachine en dus ook stinkende schone was. Een wasmachine bevat ook een verwarmingselement, hierop vormt na verloop van tijd kalk. Als je dit niet schoonmaakt zal dit gaan ophopen. Hierdoor kan het langer gaan duren voordat je wasmachine warm is. Hierdoor verbruikt je wasmachine meer energie. In deze tijden is dit hartstikke zonde van het geld, dus in deze blog leggen we je uit hoe je je wasmachine zelf kunt ontkalken!

Wasmachine ontkalken

Er zijn veel verschillende producten die je kunt gebruiken om je wasmachine te ontkalken. Er zijn veel speciale middeltjes, tabletten en poeders die je hiervoor kunt gebruiken. Deze kun je vaak gewoon in een drogisterij of supermarkt! Zulke producten doen vaak mee aan acties, dus probeer goed op te letten als je in de winkel loopt! Antikalk-middelen als deze gooi je vaak in je wasmachine en vervolgens laat je deze een keertje zonder was erin draaien. Meestal moet je bij zulke middelen de wasmachine boven de 60 graden laten draaien. Probeer hulpmiddelen als deze niet al te vaak te gebruiken, dit kan slecht zijn voor je wasmachine. Echter ligt dit volledig aan de hardheid van het water in je woonplaats. Als de hardheid van je water hoger dan 8 dH is, adviseren wij om, om de zo veel tijd, een ontkalkingsmiddeltje te gebruiken.

Wasmachine ontkalken zonder ontkalker

Heb je nou geen ontkalkingsmiddeltje in huis, maar wil je toch graag nu je wasmachine ontkalken? Geen stress, zo lang je azijn of soda in huis hebt kun je je wasmachine ontkalken! Ontkalken met azijn doe je door een fles natuurazijn in je wasmachine te gieten, doe er uiteraard geen was bij! Als de azijn er in zit laat je de wasmachine een programma draaien, zorg ervoor dat deze goed heet is; 90 of 95 graden.

Heb je nu geen hele fles azijn in huis, maar wel soda? Dan kun je het volgende doen; doe een half kopje soda in het laatje waar je de wasmiddel normaal gesproken in giet. Vervolgens laat je de wasmachine (ook in dit geval leeg) een heet programma draaien, wederom 90 of 95 graden.

Kalkaanslag in je wasmachine voorkomen

Is je wasmachine weer helemaal schoon, of heb je net een nieuwe aangeschaft? Dan wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi schoonhouden en het liefst ook kalkvrij! Kalkaanslag ontstaat door de kalk die in het water zit, hoe veel kalk er in het water zit noemen we de hardheid van het water. Hoe meer kalk, hoe harder het water. Het is belangrijk voor je wasmachine om te weten hoe hard het water in jouw woonplaats is. Dit kun je gemakkelijk op internet opzoeken.

Op de achterkant van je wasmiddel staat waarschijnlijk de hoeveelheid wasmiddel wat je aangeraden wordt te gebruiken bij de hardheid van jouw water. Bij een hogere hardheid moet je vaak wat meer wasmiddel gebruiken. Het gebruiken van de juiste dosering zal de kalkvorming enigszins tegengaan.

Iets wat ook zal helpen tegen kalkaanslag is niet te heet wassen. Hoe warmer je wast hoe meer kalkaanslag je zal krijgen. Nu is het uiteraard niet zo dat als je één keer je beddengoed op 90 graden wast dat gelijk heel je verwarmingselement onder de kalkaanslag zit, maar als je standaard boven de 60 graden wast zal je een stuk sneller kalkaanslag krijgen dan als je probeert onder de 40 graden te wassen.

Wasmachine leasen bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met wasmachines van merken als BoschSamsungLGAEGWhirlpool en Hisense in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een wasmiddel abonnement bij het huren van een wasmachine voor een klein extra bedrag per maand. Voor slechts € 3,50 per maand ontvang je ieder jaar Robijn Klein en Krachtig. Dit wasmiddel is geschikt voor alle soorten was; wit, zwart en gekleurd! Klik hier voor meer informatie. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)