Mijn wasmachine pakt geen water. Hoe los ik dit op?

Je hebt je wasmachine vol gestopt met was, maar na het indrukken van de aan knop doet de wasmachine niks. Een van de mogelijke oorzaken van dit probleem is dat de wasmachine geen water kan pakken. Een wasmachine kan namelijk zonder water zijn werk niet doen. Daarom lees je hier wat je moet doen als er geen water in de wasmachine komt.

Oorzaken en oplossingen als je wasmachine geen water pakt

Als er geen water in de wasmachine komt dan kan dit veroorzaakt worden door verschillende dingen. Hieronder lees je 5 mogelijke oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw wasmachine zonder water komt te zitten. Daarnaast leggen we ook uit wat je zelf kan doen om deze problemen op te lossen.

1. De waterkraan is niet opengedraaid. Dit probleem is simpel op te lossen door de waterkraan open te draaien.

2. De wasmachinedeur is niet goed afgesloten. Als de wasmachinedeur niet goed dicht zit dan zal de wasmachine ook geen water de wasmachinetrommel insturen. Controleer daarom altijd of je wasmachinedeur goed gesloten is.

3. De slang die zorgt voor de watertoevoer is geblokkeerd. Om te zorgen voor een goede water toevoer is het belangrijk dat je knikken en blokkades in deze slang verwijderd

4. De filters zijn verstopt. Aan beide kanten van de watertoevoerslang kan je een filter vinden. Deze filters kunnen op den duur door vuil verstopt raken. Deze filters kan je gewoon schoonmaken met bijvoorbeeld een afwasborstel. Om deze filters schoon te kunnen maken draai je eerst de kraan dicht en verwijder je vervolgens de moeren van de watertoevoerslang. Hierna kan je de filters verwijderen en schoonmaken.

5. De Aquastop is kapot of ingeschakeld. Een aquastop beschermt je tegen waterschade op het moment dat je wasmachine lekt. Hiervoor zijn 3 verschillende mogelijkheden. In de gebruiksaanwijzing van jouw wasmachine kan je terugvinden over welke aquastop jouw wasmachine beschikt:

  • Bij een bodembeveiliging zet de wasmachine zichzelf uit op het moment dat er water in de lekbak komt. Als deze dus geactiveerd is zal je eerst de lekbak moeten legen voordat je de wasmachine weer kan gebruiken.
  • Heeft jouw wasmachine een slangbeveiliging? Dan stopt de watertoevoer op het moment dat de binnenste slang breekt. Om dit probleem op te lossen zal je dus een nieuwe slang moeten aanschaffen. Als je bij Skala.nl een wasmachine huurt regelen wij dit voor je.
  • Een overloopbeveiliging meet de hoeveelheid water in de wasmachinetrommel. Mocht er teveel water in de wasmachine zitten dan pompt deze beveiliging het overtollige water weg.

Wasmachine leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe wasmachine een grote investering is. Ook als een wasmachine kapot gaat heb je te maken met voorrijkosten, reparatiekosten en kosten voor onderdelen. Wil je zekerheid en geen gedoe? Dan kan je bij Skala.nl een wasmachine leasen van onder andere de topmerken BoschSamsung en Whirpool. Jouw nieuwe wasmachine wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je wasmachine gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasmachine na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van wasmachines.