Hoe krijg je de mooiste beeldinstellingen op je televisie?

Televisies hebben tegenwoordig erg veel opties waarmee je je beeldinstellingen kan personaliseren, om ervoor te zorgen dat je beeld perfect past in de kamer waar je televisie staat. Maar hoe stel je de beeldinstellingen van de televisie in? En hoe weet je welke keuzes je hierin moet maken? Skala heeft dit artikel geschreven om jou hiermee te helpen! Alle instellingen die we in dit artikel noemen, vind je in het 'beeld'-menu van je televisie.

Waarom is dit zo belangrijk?

je vraagt je misschien af, waarom moet ik dit doen? Elke woonkamer is anders, dus ook overal is de lichtinval anders. Dit heeft invloed op hoe het beeldscherm van je televisie overkomt. Televisie beelden worden steeds gedetailleerder en daarom wordt het ook steeds belangrijker om je televisie goed af te stellen op de ruimte waar deze instaat. Zo zorg je ervoor dat de kwaliteit die je televisie biedt, ook daadwerkelijk overkomt als je tv kijkt.

De beeldinstellingen

Alle instellingen die in dit artikel genoemd worden, vind je in het 'beeld'-menu van je tv!

Het is makkelijker om je beeldkwaliteit in te stellen op een stilstaand beeld, zet dus je programma op pauze of zet een foto op de televisie. Zorg ervoor dat de verlichting in de kamer is zoals deze meestal is als je televisie kijkt. Kijk je dus meestal ’s avonds televisie, stel je beeldinstellingen dan niet ’s middags in.

Eerst kun je een beeldmodus kiezen die je fijn vindt, de meeste televisies hebben sport, standaard en film. Zet het dynamisch contrast en de dynamische achtergrondverlichting uit. Nu kun je zelf het contrast instellen. Let hierbij op dat je alle details kunt zien, zowel de lichte als de donkere! Vervolgens kun je de helderheid instellen, let hierbij ook goed op dat de donkere details niet te licht worden en de lichte details niet te flets. Nu kun je je achtergrond verlichting nog instellen.

Als laatste kun je de kleuren instellen. Wij raden je aan om een beeld op de televisie te zetten met veel verschillende kleuren, dit is belangrijk omdat je zo kunt zien of alle kleuren goed tot hun recht komen.

Televisie huren bij Skala

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe televisie een grote investering is. Ook als een televisie kapotgaat heb je te maken met voorrijkosten, reparatiekosten en kosten voor onderdelen. Wil je zekerheid en geen kosten bij reparaties? Dan kan je bij Skala.nl een televisie leasen van onder andere de topmerken SonySamsung en LG. Jouw nieuwe televisie wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw televisie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Heb je nog vragen over welke televisie het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van televisies of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)