Hoe los je ijsvorming in je koelkast op?

IJsvorming in de koelkast is een probleem dat je ook terug gaat zien op je energierekening. Een koelkast waarin ijsvorming zit verbruikt namelijk veel meer stroom. 2 millimeter ijsvorming is namelijk al genoeg om de energiekosten van jouw koelkast met 10% te laten stijgen. Daarom lees je hier hoe ijsvorming in de koelkast ontstaat, hoe je ijsvorming in jouw koelkast kan verwijderen en leggen we je uit wat je kan doen om ijsvorming in de koelkast te voorkomen.

Hoe ontstaat ijsvorming in de koelkast?

IJsvorming in de koelkast ontstaat doordat tijdens het koelproces het vocht in de koelkast bevriest. Normaal gesproken ontdooit dit ijs weer, waardoor er op de achterwand van de koelkast condens druppels te zien zijn. Gebeurt dit echter niet dan krijg je dus te maken met ijsvorming.

IJsvorming koelkast verwijderen

Als je uiteindelijk te maken krijgt met ijsvorming in jouw koelkast die dus niet meer vanuit zichzelf verdwijnt, dan kan je dit ijs het beste verwijderen door de koelkast te laten ontdooien. Het ontdooien van dit ijs kan best wat tijd kosten. Om dit proces te versnellen kan je in de koelkast een bak met heet water zetten, hiermee zorg je er namelijk voor dat het ijs door de warme lucht sneller smelt. Pas op met het breken van het ijs in de koelkast, hierdoor kan je namelijk de leidingen en/of achterwand van jouw koelkast beschadigen. En zet de koelkast uit.

IJsvorming in de koelkast voorkomen

Om ijsvorming in jouw koelkast te voorkomen is het verstandig om de volgende vier tips te volgen.

  • Laat de koelkast niet te lang open staan. Hiermee zorg je ervoor dat er niet te veel warme lucht in de koelkast terecht komt. Deze lucht moet de koelkast namelijk weer koelen.
  • Plaats geen eten in de koelkast dat nog warm is. Ook dit zorgt ervoor dat er extra warme lucht in de koelkast komt die weer gekoeld moet worden.
  • Houd goed in de gaten dat de deur van de koelkast goed sluit. Na van loop van tijd kunnen namelijk de rubbertjes van de koelkast versleten raken, waardoor de koelkast niet meer goed sluit en er meer warme lucht de koelkast in stroomt.
  • Zorg dat je jouw koelkast niet langs de verwarming zet en zorg dat deze ook niet in de zon staat. Ook een warme omgevingstempratuur zorgt er namelijk voor dat jouw koelkast harder gaat werken, dat weer kan resulteren in ijsvorming aan de binnenkant.

Koelvriescombinatie leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je voor een lage prijs per maand een koelvriescombinatie leasen van onder andere de bekende merken Bosch en LG. Na jouw aanvraag zal een van onze vriendelijke klantenservice medewerkers contact met je opnemen om de bestelling af te ronden. Nadat de bestelling voltooid is zal een van onze monteurs jouw nieuwe koelvriescombinatie gratis bij jou thuis komen bezorgen en installeren. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw koelvriescombinatie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kan jij altijd zonder zorgen blijven genieten van een koelvriescombinatie met de nieuwste functies.

Wil je weten welke koelvriescombinatie het beste bij jouw gezinssituatie past? Bekijk dan ons aankoopadvies over koelvriescombinaties of neem contact op met onze klantservice.

 

5 producten(en)