Waarom sluit mijn koelvriescombinatie niet goed?

Een niet goed sluitende koelkast kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld water uit de koelkast gaan lekken. Daarom lees je hier het antwoord op de vraag “Wat te doen als koelkast niet goed sluit?” Daarnaast lees je hier ook waarom het zo belangrijk is dat jouw koelvriescombinatie goed sluit.

Waarom is het belangrijk dat je koelkast goed sluit?

Zojuist hebben we in de intro de eerste reden al besproken waarom het belangrijk is dat jouw koelvriescombinatie goed sluit. Hiermee voorkom je namelijk dat je koelkast water gaat lekken, maar een goed sluitende koelkastdeur is ook om andere redenen belangrijk. Hieronder lees je nog drie andere redenen waarom het belangrijk is dat jouw koelkast deur goed sluit.

  1. Een niet goed sluitende koelkast zal automatisch leiden tot hogere energiekosten. Als jouw koelkast namelijk niet goed sluit komt er meer warme lucht de koelkast in. Hierdoor moet de koelkast harder werken en verbruikt dit huishoudelijke apparaat dus ook meer stroom.
  2. Het eten/drinken dat in de koelvriescombinatie ligt zal sneller bederven. Doordat de temperaturen in de koelkast continu wijzigen is de kans een stuk groter dat je eten/drinken bederft.
  3. De kans op ijsvorming neemt toe. IJsvorming in de koelkast leidt tot hogere energiekosten en bovendien is het verwijderen van ijs uit de koelkast een vervelende tijdrovende klus.

Koelkast sluit niet goed

Als jouw koelkast niet meer goed sluit dan is de kans groot dat dit veroorzaak wordt door het scharnier of een deurrubber.

Koelkast sluit niet goed door scharnier

Een niet goed sluitende koelkast kan als eerste veroorzaakt worden door een kapot scharnier. Als je bij het openen en sluiten van de koelkastdeur het geluid van een loszittend onderdeel hoort, dan is de kans groot dat het probleem veroorzaakt wordt door het scharnier. Het probleem wordt dan meestal veroorzaakt door het veertje van het scharnier. Dit veertje kan je makkelijk zelf vervangen. Let wel bij de aanschaf van het nieuwe veertje op of deze geschikt is voor jouw koelkast.

Koelkast sluit niet goed door deurrubber

Ten tweede kan een niet goed sluitende koelkast veroorzaakt worden door versleten deurrubbers. De slijtage van de deurrubbers kan je verminderen door deze goed schoon te houden. Let wel bij het schoonmaken op dat je dit niet doet met chemische schoonmaakmiddelen. Het vervangen van de koelkast deurrubbers kan je als klant van Skala.nl laten doen door onze monteurs. Meld je de storing voor 12 uur middags? Dan staat de monteur de volgende werkdag al bij je op de stoep.

Koelvriescombinatie huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als BoschSamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)