Waarom sluit mijn koelvriescombinatie niet goed?

Een niet goed sluitende koelkast kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld water uit de koelkast gaan lekken. Daarom lees je hier het antwoord op de vraag “Wat te doen als koelkast niet goed sluit?” Daarnaast lees je hier ook waarom het zo belangrijk is dat jouw koelvriescombinatie goed sluit.

Waarom is het belangrijk dat je koelkast goed sluit?

Zojuist hebben we in de intro de eerste reden al besproken waarom het belangrijk is dat jouw koelvriescombinatie goed sluit. Hiermee voorkom je namelijk dat je koelkast water gaat lekken, maar een goed sluitende koelkastdeur is ook om andere redenen belangrijk. Hieronder lees je nog drie andere redenen waarom het belangrijk is dat jouw koelkast deur goed sluit.

  1. Een niet goed sluitende koelkast zal automatisch leiden tot hogere energiekosten. Als jouw koelkast namelijk niet goed sluit komt er meer warme lucht de koelkast in. Hierdoor moet de koelkast harder werken en verbruikt dit huishoudelijke apparaat dus ook meer stroom.
  2. Het eten/drinken dat in de koelvriescombinatie ligt zal sneller bederven. Doordat de temperaturen in de koelkast continu wijzigen is de kans een stuk groter dat je eten/drinken bederft.
  3. De kans op ijsvorming neemt toe. IJsvorming in de koelkast leidt tot hogere energiekosten en bovendien is het verwijderen van ijs uit de koelkast een vervelende tijdrovende klus.

Koelkast sluit niet goed

Als jouw koelkast niet meer goed sluit dan is de kans groot dat dit veroorzaak wordt door het scharnier of een deurrubber.

Koelkast sluit niet goed door scharnier

Een niet goed sluitende koelkast kan als eerste veroorzaakt worden door een kapot scharnier. Als je bij het openen en sluiten van de koelkastdeur het geluid van een loszittend onderdeel hoort, dan is de kans groot dat het probleem veroorzaakt wordt door het scharnier. Het probleem wordt dan meestal veroorzaakt door het veertje van het scharnier. Dit veertje kan je makkelijk zelf vervangen. Let wel bij de aanschaf van het nieuwe veertje op of deze geschikt is voor jouw koelkast.

Koelkast sluit niet goed door deurrubber

Ten tweede kan een niet goed sluitende koelkast veroorzaakt worden door versleten deurrubbers. De slijtage van de deurrubbers kan je verminderen door deze goed schoon te houden. Let wel bij het schoonmaken op dat je dit niet doet met chemische schoonmaakmiddelen. Het vervangen van de koelkast deurrubbers kan je als klant van Skala.nl laten doen door onze monteurs. Meld je de storing voor 12 uur middags? Dan staat de monteur de volgende werkdag al bij je op de stoep.

Koelvriescombinatie leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe koelvriescombinatie een grote investering is. Daarom kan je bij Skala.nl een koelvriescombinatie leasen van onder andere de topmerken BoschSamsung en Whirlpool. Jouw nieuwe koelvriescombinatie wordt dan gratis bij je thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je koelvriescombinatie gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw koelvriescombinatie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van koelvriescombinaties