Mijn koelkast maakt herrie. Hoe los je dit op?

Een koelkast is een huishoudelijk apparaat dat veel verschillende geluiden kan maken. Hier lees je waar deze geluiden vandaan komen en wat je zelf kan doen om de herrie van jouw koelkast te verminderen.

Koelkast maakt veel verschillende geluiden

Een koelkast kan erg veel verschillende geluiden maken. In dit gedeelte bespreken we de meest voorkomende geluiden die een koelkast bij normaal gebruik maakt en waar deze geluiden vandaan komen.

Koelkast maakt een zoemend geluid

Het zoemende geluid van je koelkast, dat je het beste kan vergelijken met het geluid van een vlieg, wordt veroorzaakt door de ventilator. Dit onderdeel kan je terug vinden in het koelgedeelte van je koelkast. De ventilator in jouw koelkast zorgt er namelijk voor dat de koude lucht goed verdeeld wordt door de koelkast heen. Daarnaast zorgt dit onderdeel ervoor dat er minder ijsvorming ontstaat in de koelkast.

Koelkast maakt een krakend geluid

In een koelkast zitten onderdelen die gemaakt zijn van metaal. Dit materiaal kan uitzetten als het verwarmd wordt en vervolgens weer krimpen als het afkoelt. Dit proces zorgt ervoor dat je soms een krakend geluid, dat je het beste kan vergelijken met het breken van een cracker, uit de koelkast hoort komen.

Koelkast maakt een brommend geluid

Het brommende geluid van jouw koelkast, dat het beste te vergelijken is met een brommende kat, wordt veroorzaakt door de motor van de koelkast. Deze wordt ook wel de compressor genoemd. Als de compressor harder begint te koelen, omdat je bijvoorbeeld je koelkast deur even open hebt laten staan om er nieuwe boodschappen in te leggen. Dan zal je merken dat dit brommende geluid een tijdje harder aanwezig is. Als je koelkast daarna weer helemaal op de goede temperatuur is dan zal het geluid weer afnemen naar het normale niveau.

Koelkast maakt een borrelend geluid

Het borrelende geluid dat je het beste kan vergelijken met het inschenken van een glas wijn, wordt in een koelkast veroorzaakt door het koelmiddel. Aan de achterkant van jouw koelkast lopen namelijk allemaal dunne leidingen. Door deze leidingen loopt het koelmiddel en dat kan een borrelend geluid veroorzaken.

Koelkast maakt een onbekend geluid

Mocht je toch een geluid uit jouw koelkast horen, dat voor jou onbekend is en huur je je koelkast bij Skala? Vul dan het storingsformulier in. Meld je de storing voor 12 uur 'middags? Dan staat de volgende werkdag een monteur bij je op de stoep om het probleem gratis voor je op te lossen.

Hoe verminder je herrie van je koelkast?

Zoals je hierboven gelezen hebt maakt een koelkast veel verschillende geluiden. Echter zijn er toch drie dingen die jij zelf kan doen om de herrie van jouw koelkast te verminderen.

  1. Zorg dat de koelkast goed recht staat. Hiermee voorkom je dat je koelkast gaat wankelen en zorg je ervoor dat je koelkast beter kan koelen.
  2. Zorg dat tussen de muur en jouw koelkast een afstand zit van vijf tot tien centimeter. Hierdoor zorg je ervoor dat de koelkast goed zijn warmte kwijt kan en dat de compressor dus niet te hard moet werken.
  3. Overweeg om een oude koelkast te vervangen voor een nieuwere stillere koelkast. Oude koelkasten maken namelijk veel meer geluid door onder andere onderdelen die in de loop der jaren slijtage hebben opgelopen.

Koelvriescombinatie huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl verhuren we voor een lage prijs per maand koelvriescombinaties van onder andere de topmerken Bosch en Samsung. Daarnaast wordt jouw nieuwe koelvriescombinatie gratis bij jou thuisbezorgd en gratis geïnstalleerd door onze monteur. Bovendien biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw koelvriescombinatie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kan jij altijd zonder zorgen blijven genieten van een koelvriescombinatie met de nieuwste functies.

Heb je nog vragen over welke koelvriescombinatie het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van wasmachines of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)