Waarom laadt mijn laptop niet meer op?

Stel je voor dat je laptop de melding geeft dat hij bijna leeg is en dat je na het aansluiten van de oplader ziet dat de batterij van de laptop niet oplaadt. Dit is natuurlijk een erg vervelend probleem, daarom lees je hier wat de oorzaken kunnen zijn van een laptop die niet meer oplaadt en wat je kan doen om dit probleem te verhelpen.

Wat zorgt ervoor dat mijn laptop niet meer oplaadt?

Een laptop accu die niet meer oplaadt kan veroorzaakt worden door een viertal verschillende oorzaken:

  1. De adapter is kapot: De adapter is het blokje dat zich in de oplader bevindt. Deze heeft als taak om de stroom in de juiste hoeveelheid door te sturen richting de accu van de laptop. Als de adapter kapot is, dan kan er dus niet genoeg stroom meer naar de laptop accu gestuurd worden om deze op te laden. Om te testen of het gaat om een defecte adapter kan je een andere adapter gebruiken om de laptop mee op te laden. Als de laptop dan wel oplaadt dan weet je dat de adapter defect is.
  2. De accu van de laptop is kapot: De accu, of zoals dit onderdeel ook wel genoemd wordt de batterij, is de plek waar de stroom tijdens het opladen van de laptop opgeslagen wordt. Dit zorgt ervoor dat de laptop ook werkt zonder aangesloten te zijn aan de netstroom. Als dit onderdeel defect is kan er geen stroom meer opgeslagen worden in de accu en zal de laptop dus ook niet opladen als deze aangesloten is aan de netstroom. Mocht je te maken krijgen met een defecte accu, dan kan je op internet een nieuwe bestellen. Let hierbij wel goed op dat je een originele accu bestelt, die hoort bij het merk en het type laptop dat jij hebt. Het vervangen van de oude accu voor de nieuwe accu is een klusje dat je bij de meeste laptops zelf kan oplossen. Dit doe je door de laptop eerst helemaal uit te zetten en vervolgens de laptop om te keren en de accu te zoeken. Soms moet je hiervoor aan de achterkant een aantal schroefjes losdraaien voordat je de accu kan zien

    Als je vervolgens de accu gevonden hebt dan kan je deze los klikken en vervolgens kan je de nieuwe accu erin klikken. Tip, check altijd voordat je zelf een nieuwe accu bestelt of jij deze ook zelf kan vervangen. De meeste monteurs willen namelijk alleen maar werken met producten die zij ook zelf hebben aangeschaft. Dus mocht het uiteindelijk niet lukken en heb je toch een monteur nodig dan zal dit een mogelijk probleem kunnen zijn.
  3. De oplaadingang is defect: De oplaadingang van de laptop is een plek die gevoelig is voor beschadiging. Deze kan namelijk beschadigd raken doordat er aan de oplader getrokken wordt terwijl deze aan de laptop bevestigd is. Om te controleren of dit het geval is kan je kijken of het lampje brandt bij het opladen. Als dit niet het geval is en je hebt de adapter al vervangen, dan is er dus waarschijnlijk wat aan de hand met je oplaadingang. Deze kan je vervolgens het beste laten repareren door een monteur. Huur je jouw laptop bij Skala.nl en meld je de storing voor 12 uur ’s middags? Dan staat de volgende werkdag een monteur bij je op de stoep om het probleem te verhelpen.
  4. De oplaadkabel is kapot: Naast de adapter speelt ook de oplaadkabel, ook wel het netsnoer genoemd, een belangrijke rol bij de toevoer van de stroom richting de accu van de laptop. Als deze beschadigd is, omdat er bijvoorbeeld een breuk in zit dan kan de laptop niet opladen als deze aangesloten is op het netstroom. Controleer daarom ook altijd of het netsnoer geen beschadigingen heeft. Als dit wel het geval is kan je op het internet een nieuw netsnoer bestellen. Let hierbij op dat je er een pakt die past bij de adapter van jouw laptop.

Laptop huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste laptops van merken als Acer of Asus in huis halen! Wil je graag een mooie laptop hebben, maar wil je niet het volledige bedrag van een nieuwe laptop betalen? Dan zijn de refurbished laptops de uitkomst voor jou! Je draagt zelfs nog een steentje bij aan een duurzamer leven! Bij Skala kan je gemakkelijk een refurbished laptop van merken als DellMicrosoft of Apple huren!

Bij Skala.nl een laptop huren betekent dat je kunt rekenen op volledige service voor al je vragen! Heeft u vragen over een specifiek programma op uw laptop? Gewoon even bellen en je wordt direct geholpen! Veel computerproblemen kunnen op afstand worden opgelost, waardoor onze experts met uw toestemming de controle over je laptop kunnen overnemen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is ontzettend handig! U geeft onze monteur tijdelijk toestemming om je laptop over te nemen terwijl je precies kunt zien wat er op je scherm gebeurt. Maak je geen zorgen! We kijken niet naar je persoonlijke foto's of documenten. Zo krijgt je directe hulp zonder dat een monteur bij je thuis langs hoeft te komen. Heb je nog vragen over welke laptop het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van laptops of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)