Waarom slaat mijn koelkast niet af?

Op het moment dat het in de koelkast te warm wordt, zal je de koelkast horen aanslaan. Hiermee zorgt de koelkast ervoor dat het in de koelkast koel blijft. Het aanslaan van de koelkast gebeurt met enige regelmaat, maar dit hoort dus niet continu zo te zijn. Is dit wel het geval dan verbruikt je koelkast onnodig veel energie. Daarom lees je hier wat je zelf kan doen op het moment dat je koelkast niet meer uit zichzelf afslaat.

Oplossingen voor een koelkast die blijft aanslaan

Het blijven aanslaan van de koelkast gebeurt dus op het moment dat de temperatuur in de koelkast constant te hoog blijft. Een constant te hoge temperatuur in de koelkast kan veroorzaakt worden door diverse zaken:

 1. De koelkastdeur sluit niet meer goed. Het niet goed sluiten van de koelkastdeur kan veroorzaakt worden door versleten deurrubbers, hierdoor blijft er continu warme lucht van buitenaf de koelkast in stromen. Dit zorgt er dus voor dat de koelkast niet meer afslaat. Het vervangen van de deurrubbers is een klusje dat je zelf kan oplossen. Hieronder legt Skala je uit hoe je de deurrubbers van je koelkast kan vervangen:
  1. Zoek eerst op internet deurrubbers en koop de rubbers die passen bij het type koelkast dat jij in huis hebt staan.
  2. Als je vervolgens de nieuwe deurrubbers in huis hebt trek je eerst de stekker van de koelkast uit het stopcontact.
  3. Vervolgens verwijder je de oude deurrubbers door in de hoeken aan het rubber te trekken, hiervoor heb je dus geen gereedschap nodig!
  4. Voordat je de nieuwe rubbers in de koelkastdeur plaatst is het verstandig om eerst de plek waar de oude deurrubbers gezeten hebben schoon te maken. Hiermee kan je namelijk het vuil dat zich in de loop der tijd onder de deurrubbers verzameld heeft verwijderen.
  5. Vervolgens kan je de nieuwe deurrubbers gaan plaatsen, dit doe je door in een hoek te beginnen en de deurrubbers in de groef op zijn plek te duwen. Ook bij het plaatsen van de nieuwe deurrubbers heb je dus geen gereedschap nodig.
  6. Als je de nieuwe deurrubbers geplaatst hebt is het als laatste belangrijk dat je controleert of er geen kreukels in de rubbers zitten, is dit wel het geval kan dit ervoor zorgen dat de koelkast alsnog niet goed sluit. Mocht je kreukels in de nieuwe rubbers hebben kan je ze terug in de oorspronkelijk vorm krijgen door deze te verwarmen met behulp van een föhn.

 1. Er is een tekort aan gas in de compressor. Het koelen van de koelkast gebeurt met behulp van gas. Als er te weinig gas in de compressor zit kan de koelkast dus niet goed koelen en blijft de koelkast aanslaan om te proberen de koelkast toch goed te koelen. Het te kort aan gas in de compressor wordt meestal veroorzaakt door een lekkage. Als dit het geval is raden wij je aan op je koelkast meteen uit te schakelen en om een monteur in te schakelen. Huur je jouw koelkast bij Skala.nl en meld je de storing voor 12 uur ’s middags dan staat de volgende werkdag een van onze monteurs bij je op de stoep om het probleem op te lossen.
 2. De thermostaat van de koelkast is defect. Met behulp van de thermostaat stel je jouw koelkast in op de juiste temperatuur. Als deze defect is kan de temperatuur in de koelkast dus niet goed meer geregeld worden. Mocht dit de oorzaak zijn dan raden we je ook hiervoor aan een monteur in te schakelen. Het vervangen van de thermostaat is namelijk een stuk lastiger dan het vervangen van de deurrubbers.

Koelvriescombinatie huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl verhuren we voor een lage prijs per maand koelvriescombinaties van onder andere de topmerken Bosch en Samsung. Daarnaast wordt jouw nieuwe koelvriescombinatie gratis bij jou thuisbezorgd en gratis geïnstalleerd door onze monteur. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw koelvriescombinatie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kan jij altijd zonder zorgen blijven genieten van een koelvriescombinatie met de nieuwste functies.

Heb je nog vragen over welke wasmachine het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van koelvriescombinaties of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)