Waarom maakt mijn wasdroger zoveel herrie?

Een droger die lawaai maakt kan erg vervelend zijn, dat begrijpen wij bij Skala ook! Daarom hebben wij in dit artikel een aantal dingen op een rijtje gezet die je zou kunnen proberen om het geluid van de droger te stoppen.

Ratelend geluid

Een ratelend geluid als je de droger gebruikt komt vaak doordat de droger te dicht op bijvoorbeeld je wasmachine of de muur staat. Hij heeft zo geen ruimte om te trillen, als het dus mogelijk is; verplaats de droger een stukje van de muur en/of wasmachine af. Het is erg belangrijk dat de droger waterpas staat, als dit niet het geval is kan dit ook een ratelend geluid veroorzaken. Check dus ook even of de wasmachine waterpas staat als je last hebt van dit probleem.

Metaal tikkend geluid

Klinkt je droger alsof er metaal in zit wat tegen elkaar tikt? Dit komt meestal door een los voorwerp in de droger. Dit kan een knoop zijn van een kledingstuk, een aansteker, een muntje of iets anders wat in een zak is blijven zitten. Hoor je dit geluid tijdens het draaien van een programma? Stop de droger dan even en check de trommel op voorwerpen die er niet in horen te zitten.

Piepend geluid

Een schurend of piepend geluid komt meestal van een te vol pluizenfilter. Haal het filter uit de droger en haal al het stof eraf. Eventueel kun je het filter nog even afspoelen, afdrogen en dan kan hij weer terug in de droger.

Bonkend geluid bij starten droger

Dit gebeurt meestal bij een nieuwe droger als je voor het eerst een programma start. Dit geluid komt van de transportbeveiliging die er automatisch af gaat en is niks om je zorgen over te maken, dit is normaal!

Droger huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl bieden we drogers aan van de topmerken Bosch en  LG. Deze wasdrogers huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe droger gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur en mocht je wasdroger gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw droger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kan jij altijd zonder zorgen blijven genieten van een droger met de nieuwste functies.

Heb je nog vragen over welke wasdroger het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van wasdrogers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)