Waarom pompt mijn wasdroger het water niet weg?

Je wasdroger pompt geen water meer weg, misschien blijft je was wel nat na een volledig programma of krijg je een foutmelding op het display. Vaak is dit probleem makkelijk verholpen, in dit artikel legt Skala je uit hoe je kan oplossen dat je wasdroger geen water meer weg pompt!

Droger resetten

Probeer de stekker van je droger er eens uit te halen, 1 à 2 minuten te wachten en deze er dan weer opnieuw in te doen. Is de foutmelding nu weg, dan kun je je was weer drogen! Mocht de foutmelding nog steeds blijven staan of werkt het allemaal nog niet zoals het hoort, dan heeft het waarschijnlijk met de afvoer van je droger te maken.

Check de afvoerslang

Het is belangrijk dat de afvoerslang goed zit, anders kan dit verschillende problemen veroorzaken. Wat je altijd goed moet checken is dat de afvoerbuis niet hoger dan 1 meter boven de droger zit. Ook mag er geen knik in de slang zitten en mag de slang niet te diep in de afvoerbuis zitten. Is een van deze drie punten wel het geval, dan adviseren wij je om de afvoerslang te verplaatsen.

Reinigen

Je wasdroger kan ook moeite hebben het water weg te pompen door een fout in de filter of condensor. Mocht de filter of condensor vervuild zijn kunnen ze verstopt raken en dan kan het vocht niet meer opgenomen worden. Dit kun je voorkomen of oplossen door het filter regelmatig schoon te maken. Als je toch bezig bent, maak dan gelijk de sensor, die meet of de was droog is, elke maand schoon!

Wasdroger leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je een wasdroger huren van onder andere de topmerken Bosch en Samsung. Deze drogers huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe wasdroger gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht de droger gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasdroger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen voor een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

Heb je nog vragen over welke wasdroger het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van drogers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)