Hoe kom je van een virus op je computer of laptop af?

Een virus op je computer of laptop is een vervelend en soms zelfs gevaarlijk probleem. Het kan je apparaat vertragen, persoonlijke gegevens stelen of beschadigen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om van een virus af te komen. In deze blog bespreken we enkele mogelijke oplossingen en geven we advies over hoe je het beste kunt handelen.

Gebruik antivirussoftware

Antivirussoftware is ontworpen om virussen op te sporen en te verwijderen. Zorg ervoor dat je antivirussoftware hebt geïnstalleerd en regelmatig updates uitvoert. Het kan ook handig zijn om de software te laten scannen op virussen voordat je bestanden downloadt of installeert.

Herstel de computer

Als je computer al besmet is met een virus, kun je proberen om hem te herstellen naar een eerdere staat. Dit kan door middel van de herstel- of systeemherstelfunctie van je apparaat. Hiermee kun je terugkeren naar een eerdere versie van het besturingssysteem, voordat het virus toesloeg.

De manier waarop je de herstel- of systeemherstelfunctie op je laptop of computer kunt vinden, kan variëren afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt. Hieronder vind je enkele algemene richtlijnen:

  • Windows 10: Klik op de Windows-knop en typ "herstel" in het zoek vak. Klik vervolgens op "Herstelopties" en kies "Systeemherstel" om het systeem te herstellen naar een eerder punt.
  • Windows 8: Druk op de Windows-toets + X en klik op "Configuratiescherm". Klik vervolgens op "Systeem en beveiliging" en kies "Bestandsgeschiedenis". Vanaf daar krijg je toegang tot de optie "Systeemherstel" om het systeem te herstellen.
  • Windows 7: Klik op de Start-knop en zoek naar "systeemherstel" in het zoek vak. Klik op "Systeemherstel" en volg de aanwijzingen op het scherm om het systeem te herstellen.
  • Mac OS: Klik op het Apple-menu en selecteer "Herstart". Houd vervolgens de toetsen Command + R ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Hiermee wordt de Recovery Mode geactiveerd, waar je verschillende opties hebt, waaronder het herstellen van het systeem.

Als je nog steeds problemen hebt om de herstel- of systeemherstelfunctie te vinden, kun je het beste de handleiding van je apparaat raadplegen of contact opnemen met de klantenservice van de fabrikant voor specifieke instructies. Huur je een laptop of computer bij Skala? Bel dan onze helpdesk. Wij helpen je graag en zonder extra kosten om dit probleem op te lossen.

Scan je computer op malware

Naast virussen kunnen ook andere soorten kwaadaardige software (malware) je apparaat besmetten. Malware is een afkorting voor "malicious software" en verwijst naar elk type software dat kwaadaardige bedoelingen heeft, zoals het beschadigen of vernietigen van computersystemen, het stelen van persoonlijke informatie of het verkrijgen van ongeoorloofde toegang tot gevoelige systemen. Malware kan zich op verschillende manieren verspreiden, waaronder via e-mailbijlagen, downloads van internet, geïnfecteerde software en USB-sticks. Het kan handig zijn om je computer te scannen op deze malware met speciale software, zoals Malwarebytes.

Schakel een professional in

Als de bovengenoemde oplossingen niet werken of als je niet zeker weet wat je moet doen, kun je overwegen om een professionele technicus in te schakelen. Zij hebben de expertise en de tools om het virus te verwijderen en ervoor te zorgen dat je apparaat weer veilig is.

Voordelen van een computer of laptop huren bij Skala

Als je vaak problemen hebt met je computer of laptop, kan het een goed idee zijn om te overwegen om een laptop of computer te huren bij Skala. Hier zijn enkele voordelen die je kunt genieten als je kiest voor Skala:

  1. Altijd up-to-date apparatuur

Als je een computer of laptop huurt bij Skala, weet je zeker dat je altijd de nieuwste apparatuur hebt. Skala biedt de nieuwste modellen van bekende merken als Lenovo, HP en Acer.

 

  1. Inclusief onderhoud en reparaties

Als er iets mis is met je apparaat, hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van reparaties. Skala biedt namelijk een uitgebreide service waarbij reparaties en onderhoud zijn inbegrepen. Daarnaast is er een helpdesk die je altijd kan bellen over gebruikersvragen. Zij helpen je graag verder.

 

  1. Gratis bezorging en installatie

Als je een computer of laptop huurt bij Skala, wordt deze gratis bij je thuis bezorgd en geïnstalleerd. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het installeren van je nieuwe laptop, dat doet Skala voor je, en ben je er zeker van dat alles goed werkt.

Laptop huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste laptops van merken als Acer of Asus in huis halen! Wil je graag een mooie laptop hebben, maar wil je niet het volledige bedrag van een nieuwe laptop betalen? Dan zijn de refurbished laptops de uitkomst voor jou! Je draagt zelfs nog een steentje bij aan een duurzamer leven! Bij Skala kan je gemakkelijk een refurbished laptop van merken als DellMicrosoft of Apple huren!

Bij Skala.nl een laptop huren betekent dat je kunt rekenen op volledige service voor al je vragen! Heeft u vragen over een specifiek programma op uw laptop? Gewoon even bellen en je wordt direct geholpen! Veel computerproblemen kunnen op afstand worden opgelost, waardoor onze experts met uw toestemming de controle over je laptop kunnen overnemen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is ontzettend handig! U geeft onze monteur tijdelijk toestemming om je laptop over te nemen terwijl je precies kunt zien wat er op je scherm gebeurt. Maak je geen zorgen! We kijken niet naar je persoonlijke foto's of documenten. Zo krijgt je directe hulp zonder dat een monteur bij je thuis langs hoeft te komen. Heb je nog vragen over welke laptop het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van laptops of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

5 producten(en)