Waarom stopt mijn wasdroger uit zichzelf?

De droger aanzetten en er later achter komen dat het programma nooit is afgemaakt is niet fijn natuurlijk. De was nog nat en jij dacht al die tijd dat het aan het drogen was. Er zijn een aantal oorzaken waar dit door kan komen, in dit artikel leggen we uit waarom je droger stopt met drogen en geven we je een aantal mogelijke oplossingen.

De sensor

Het is mogelijk dat er te veel vuil voor de sensor zit. Dit vuil verzamelt hitte en de sensor denkt dat de machine aan het oververhitten is. De machine schakelt dan automatisch uit. Probeer eens het paneel voor de sensor weg te halen en het vuil hier te verwijderen. Meestal zit de sensor in de buurt van de stofzeef.

Kijk of de watertank vol is

Sommige wasdrogers zijn niet aangesloten op een afvoer, maar hebben een waterreservoir om het water op te vangen. Als jouw droger een reservoir heeft, raakt deze uiteraard een keer vol. Mocht je nou een droogcyclus starten met een vol waterreservoir, dan zal de droger de cyclus vroegtijdig beëindigen. Als je het reservoir leegt, zal de droger weer verder gaan.  Het waterreservoir leeg je door de tank uit de behuizing van het apparaat te halen, deze zit vaak linksboven. Giet het water eruit en spoel hem ook even om, om eventueel stof te verwijderen. Hierna kun je hem terugplaatsen en kijken of de droger weer een compleet programma wilt draaien.

Check de aandrijfriem

Het kan ook zo zijn dat de aandrijfriem van de droger kapot is, je kunt dit heel makkelijk checken gelukkig. Open de deur van je droger en probeer met je hand de trommel te draaien. Voel je hierbij geen weerstand, dan is waarschijnlijk de aandrijfriem kapot. Neem hiervoor contact op met een monteur. Huur je je droger bij Skala? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk iemand voor de deur staat.

Technische storing

Het kan zijn dat de droger een technische storing heeft, om dit te proberen te resetten kun je even de stekker van de droger eruit halen. Wacht 1 à 2 minuten en stop de stekker vervolgens weer in het stopcontact. Probeer nu opnieuw een programma te starten. Mocht dit niet helpen, dan is er hoogstwaarschijnlijk een andere technische storing aan je droger, als je denkt dat dit het geval is raden we je aan contact op te nemen met een monteur. Huur je je droger bij Skala? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk iemand voor de deur staat.

Wasdroger leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je een wasdroger huren van onder andere de topmerken Bosch en Samsung. Deze drogers huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe wasdroger gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht de droger gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasdroger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen voor een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

Heb je nog vragen over welke wasdroger het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van drogers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

5 producten(en)