Bespaartips voor je wasmachine

Bespaartips voor je wasmachine

Een wasmachine is een onmisbaar apparaat in veel huishoudens, maar het kan ook een flinke impact hebben op de energierekening. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je geld en energie kunt besparen bij het gebruik van je wasmachine. In deze blog delen we enkele handige bespaartips die niet alleen goed zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Gebruik de juiste instellingen

Een van de meest effectieve manieren om geld en energie te besparen met je wasmachine is door de juiste instellingen te gebruiken. Kies altijd voor de juiste temperatuurinstelling op basis van het soort wasgoed dat je gaat wassen. Voor licht vervuilde kledingstukken is wassen op lagere temperaturen vaak voldoende en bespaart energie. Daarnaast kan het verminderen van het aantal spoelbeurten ook helpen om water te besparen.

De wasmachine vullen

Het is verleidelijk om de wasmachine te gebruiken zodra er genoeg kledingstukken zijn voor een kleine lading. Echter, het draaien van de wasmachine op halve capaciteit is niet efficiënt. Wacht liever tot je genoeg kleding hebt om de machine volledig te vullen voordat je een wasbeurt start. Dit bespaart water, energie en geld, omdat je minder vaak hoeft te wassen.

Maak het filter en pluizenzeefje regelmatig schoon

Een eenvoudige maar vaak over het hoofd geziene bespaartip is het regelmatig schoonmaken van het filter en pluizenzeefje van je wasmachine. Een verstopte filter kan de efficiëntie van je wasmachine verminderen, waardoor het meer energie verbruikt om dezelfde resultaten te behalen. Door deze onderdelen regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat je wasmachine optimaal blijft presteren.

Overweeg een energiezuinige wasmachine

Als je wasmachine aan vervanging toe is, overweeg dan om een energiezuinig model aan te schaffen. Moderne wasmachines zijn veel energiezuiniger dan oudere modellen en kunnen aanzienlijk besparingen opleveren op je energierekening op de lange termijn. Let bij het kiezen van een nieuwe wasmachine op het energielabel en kies bij voorkeur voor een model met een energielabel A+++.

Gebruik wasmiddel op de juiste manier

Het is verleidelijk om meer wasmiddel te gebruiken dan nodig is, in de hoop dat je kleiding nog schoner wordt. Alleen kan dit leiden tot overtollig schuim, wat de efficiëntie van je wasmachine kan verminderen en meer spoelbeurten vereist. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking van het wasmiddel voor optimale resultaten

Wasmachine huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met wasmachines van merken als BoschSamsungLGAEGWhirlpool en Hisense in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een wasmiddel abonnement bij het huren van een wasmachine voor een klein extra bedrag per maand. Voor slechts € 3,50 per maand ontvang je ieder jaar Robijn Klein en Krachtig. Dit wasmiddel is geschikt voor alle soorten was; wit, zwart en gekleurd! Klik hier voor meer informatie. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

4 producten(en)