Wat kost een wasbeurt per keer?

Wat kost een wasbeurt per keer?

We gebruiken het allemaal, een wasmachine, maar wat kost zo’n wasbeurt nou eigenlijk? Hoeveel water en kWh gebruikt de wasmachine tijdens een wasbeurt? Wij zoeken het voor je uit!

 

Kosten wasbeurt

Als er een wasbeurt wordt gedaan door een wasmachine zijn hier verschillende kosten aan verbonden. Deze zijn; water, wasmiddel, de afschrijving en het onderhoud van het apparaat. De energie geeft de hoogste kosten tijdens een wasbeurt. De volgende tabel geeft weer hoeveel kosten per temperatuur een wasbeurt met zich meebrengt. In de tabel is rekening gehouden met het gemiddelde elektriciteitstarief na juli 2021 van 24,23 eurocent per kWh, dit is inclusief 21% btw. Er is een watertarief gebruikt van €1,18 per m3, dit is inclusief 9% btw. De bedragen zijn afgerond.

 

De gemiddelde kosten van een wasbeurt

 

90°C

60°C

40°C

30°C

Elektriciteit

0,53

0,29

0,18

0,09

Water

0,06

0,06

0,06

0,06

Waspoeder

0,10

0,10

0,10

0,10

Afschrijving/onderhoud

0,56

0,56

0,56

0,56

Totaal

1,25

1,01

0,9

0,81

Dus om het samen te vatten; een wasbeurt kost tussen de 80 cent en €1,25 afhankelijk van hoe heet je wast. Afschrijving is de grootste post, zoals je hierboven kan zien. Bij Skala.nl heb je dit niet! Daar huur je een wasmachine, dan kan je zelfs een wasmiddel abonnement nemen! Zo kan je dus zeggen dat een wasmiddelabonnement ook goedkoper is dan telkens los wasmiddel te kopen, deze post is dus ook goedkoper dan!

 

Een paar tips van ons om goedkoper te wassen:

  • Wassen tijdens de piek- en daluren. In alle provincies, behalve Noord-Brabant en Limburg, zijn de daluren van 23:00 tot 07:00. In Noord-Brabant en Limburg zijn de daluren van 21:00 tot 07:00. Dan is het wassen goedkoper door de daling van de prijs van stroom. Niet elk abonnement werkt met piek- en daluren voor stroom, dit zou je dus eerst even moeten controleren!
  • Een lagere temperatuur betekent minder elektriciteit, zoals hierboven te zien is. Om dus goedkoper te wassen is een gouden tip om de lage temperatuur aan te houden!
  • Goedkoper wassen wordt ook makkelijker bereikt door de juiste wasmachine te gebruiken! Dit is te zien aan het energielabel, de aanschafprijs en het onderhoud. Bij Skala.nl bieden wij wasmachines aan die je kunt huren. Als je ervoor kiest om een wasmachine te huren bij Skala.nl, heb je een A-merk wasmachine in huis, zonder extra kosten of verrassingen. Ook krijg je 100% servicegarantie, voor een klein bedrag per maand! Naast wasmachines biedt Skala een ruim assoritment van wasdrogers aan. Zo is je was een stuk sneller klaar met drogen! Wacht dus niet te lang en ga vandaag nog een wasmachine of droger huren!

Hierdoor kun je bij Skala zorgeloos witgoed huren.