Wat kosten huishoudelijke apparaten per keer?

Wat kosten huishoudelijke apparaten per keer?

Met alleen het witgoed huren of kopen van een huishoudelijk apparaat ben je er nog niet. Je hebt namelijk ook te maken met de kosten per keer dat je het apparaat gebruikt. Weet jij bijvoorbeeld wat een vaatwasser per keer kost? Of een wasmachine? We vertellen je er alles over in deze blog.

Wat kost een vaatwasser per keer?

Een vaatwasser is een behoorlijke energievreter. Een vaatwasser kost per keer ongeveer tussen de € 0,15 en € 0,25. De kosten voor een vaatwasser per keer zijn erg afhankelijk van het energielabel, zeker de laatste jaren zijn vaatwassers een stuk efficiënter en zuiniger geworden. Zo bieden we bij Skala vaatwassers met een A, A+, A++ of een A+++ energielabel. Een vaatwasser met een A+++ label is het zuinigste, zoals een Bosch vaatwasser. Wanneer je kiest voor een Eco 50°C programma is het verbruik ongeveer 188 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 37 aan energiekosten. Daarnaast verbruikt een vaatwasser ook nog water, waar je jaarlijks ook een klein bedrag voor kwijt bent.

 

Wat kost een wasmachine per keer?

Een wasmachine staat vaak meerdere keren per week aan. Maar wat kost een wasbeurt per keer? Ook bij een wasmachine zijn de kosten per keer afhankelijk van het energielabel en het bijbehorende verbruik. Bij Skala bieden we alleen wasmachines met een A+++ energielabel, je bent er dus zeker van dat je relatief goedkoop en milieuvriendelijk wast. Het gemiddelde energieverbruik van een wasmachine kan je terugvinden op het energielabel, hier zie je het verbruik op basis van 220 wasbeurten per jaar. Zo is bijvoorbeeld het verbruik van een Samsung wasmachine 130 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 31 per jaar en € 0,14 per wasbeurt. Een wasmachine leasen met A+++ dan ben je bij Skala.nl op de juiste plek!

 

Wat kost een wasdroger per keer?

Tot slot, wat kost een wasdroger per keer? Bij Skala bieden we wasdrogers met verschillende energielabels zoals A+++, A++, A+, A en B. Een voorbeeld van een zuinige A+++ wasdroger is de Samsung wasdroger, met een energieverbruik van ongeveer 194 kWh per jaar (op basis van 160 droogbeurten). De energiekosten per jaar komen dan ongeveer neer op € 45 per jaar en € 0,28 per wasbeurt. Voordelig een energiezuinige wasdroger huren dan ben je bij Skala.nl op de juiste plek.

Heb je dus een vaatwasser, wasmachine en wasdroger in huis die je regelmatig gebruikt? Hou dan ongeveer rekening met energiekosten die jaarlijks rond de € 113 bedragen. Daarnaast heb je ook te maken met de extra kosten voor water, onderhoud en natuurlijk de kosten voor huur of koop. Wil je de beste maandelijkse prijzen betalen voor witgoed? Bekijk dan nu ons aanbod om witgoed te huren.